עוגת ויקטוריה עם קצפת וריבה
על ידי FoodisGood עוגות
עוגת ויקטוריה הקלאסית היא עוגת ספוג מרשימה עם שכבות של קצפת וריבה. עוגה נוסטלגית מלאה בטעמים. אם אתם מחפשים להרשים את האורחים בלי הרבה מאמץ, זו העוגה בשבילכם.
- זמן עבודה: 20 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
20 דקות
20 דקות
40 דקות
- תבנית קפיצית 26
מצרכים למתכון
לעוגה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
4 ביצים M
200 גרם קמח תופח (ועוד קצת לקימוח)
לריבה
6 כפות ריבת תותים או משמש
לקצפת
גביע שמנת מתוקה
3 כפות גדושות פודינג וניל
2 כפות סוכר
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-190 מעלות
בקערת המיקסר מעבדים חמאה עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של שמנת.
מוסיפים למיקסר את הביצים, בזו אחר זו, תוך כדי ערבוב במהירות איטית ומקציפים לקציפה תפוחה.
מקפלים פנימה את הקמח רק עד שהוא נטמע בבלילת העוגה.
יוצקים חצי מבלילת העוגה לתבנית קפיצית 26 משומנת ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה של העוגה.
מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות, מחלצים את העוגה מהתבנית ואופים את החצי השני בדיוק באותה הצורה.
מקציפים יחדיו שמנת מתוקה עם פודינג וניל וסוכר עד ל'בלת קצפת יציבה.
מסדרים את העוגה על צלחת הגשה גדולה: מתחילים בשכבת העוגה באפויה, עליה מורחים 3 כפות ריבה ומעל קצפת, לסיום מניחים את החצי השני של העוגה האפויה ומפדרים באבקת סוכר.
1 דירוגים וחוות דעת
אירית
כתוב במתכון 6 כפות ריבה ובהוראות הכנה לשים 3 כפות ריבה על השכבה הראשונה אז מה עושים עם 3 הכפות המובפות