FoodisGood

מוס טונה ביתי בקלות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email
המתכון הזה מאוד קל להכנה ומוס הטונה אוורירי ובטעם עדין ונפלא. מכינים תוך כמה דקות ומעבירים למקרר. המוס משלב טונה משימורים, מיונז, שמנת חמוצה ומיץ לימון. הוא מתאים מאוד כמנה ראשונה ויכול בקלות לשדרג לכם את הכריך. עוד דרך נהדרת להשתמש במוס טונה היא לשלב אותו בסושי ביתי. מגישים לאחר צינון במקרר ומגישים עם עירית קצוצה.

זמן עבודה: 10 דקות | זמן צינון: 7-8 שעות | כמות: צנצנת בינונית

מצרכים:

  • 14 גרם ג'לטין באבקה (שקית אחת) + 1/4 כוס מים
  • 2 קופסאות טונה מסוננות מנוזלים
  • 1/2 כוס מיונז
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה (גביע)
  • מיץ מרבע לימון (כ-3 כפות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. במעבד מזון מעבדים יחדיו טונה, מיונז, שמנת חמוצה, מיץ לימון, מלח ופלפל עד לקבל קציפה חלקה.
  2. מערבבים את אבקת הג'לטין ב-1/4 כוס מים קרים ומניחים על השיש למשך 5 דקות. מוסיפים לכוס עוד 3/4 כוס מים חמים ומערבבים היטב עד שכל האבקה נמסה לחלוטין.
  3. מוסיפים את מי הג'לטין למעבד המזון ומעבדים עוד כ-10 שניות. תערובת הטונה תהפוך לנוזלית מאוד, זה הזמן להעביר אותה לצנצנת או לתבניות סיליקון, מכסים ומעבירים לצינון במקרר למשך 7-8 שעות.
  4. מוס הטונה מוכן כאשר הוא יציב מאוד וניתן לחלצו מהצנצנת בקלות.
  5. לאחר צינון מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים עירית טרייה קצוצה.

עוד ממרחים ביתיים מעולים:

הערות, טיפים ושדרוגים למוס טונה מושלם

  • אין תבניות סיליקון? אין בעיה! ניתן לשפוך את מוס הטונה המוכן לכוסות, לכסות ולהכניס למקרר. כשהמוס יציב הופכים את הכוסות על צלחת הגשה, מפזרים עירית קצוצה ונהנים.
  • את מוס הטונה אפשר לשדרג על ידי הוספה של בצל אחד מטוגן ומצונן – מוסיפים את הבצל המטוגן לתערובת הטונה בבלנדר כבר בהתחלה. אם אין בצל מטוגן ביתי ניתן להשתמש בשבבי בצל מטוגן מיובש. הבצל המטוגן יוסיף טעם אגוזי ומתוק לממרח וישדרג אותו פלאים.
  • את מוס הטונה המוכן ניתן גם להקפיא. להפשרת מוס טונה לאחר הקפאה יש לבצע הפשרה איטית במקרר – לא על השיש ובשום אופן לא לחמם מוס טונה קפוא במיקרוגל.
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

חדשים באתר

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.