FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בצלים ממולאים ברוטב רימונים וסילאן

הנה מתכון לבצל ממולא באורז וירק ברוטב מתקתק של רימונים וסילאן. הבצלים החגיגיים האלה יקשטו בצורה נהדרת את שולחן החג, לצד מנת בשר או דג או כמנה עיקרית צמחונית מהממת.

זמן עבודה: 10 דקות | 5 סועדים

מצרכים:

4 בצלים גדולים

למילוי

  • 2 כוסות אורז עגול / בסמטי
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור נענע
  • צרור עלי סלרי
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • 2 עגבניות קצוצות
  • הלב של הבצל (השאריות בצל שנותרו)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט

לרוטב

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות רכז רימונים
  • מיץ מלימון שלם
  • 3 גבעולי נענע
  • 1 כוס מים לכיסוי

להגשה

רימונים ופיסטוקים

הוראות הכנה:

  1. לוקחים 3-4 בצלים גדולים ויוצרים חריץ לאורכם ומרתיחים במים חמים (בכדי שנוכל להפריד את השכבות).
  2. לאחר הרתיחה מפרידים את שכבות הבצל ואת השאריות שומרים בצד לתערובות.
  3. קוצצים את הפטרוזילה, הנענע, עלי הסלרי ושיני השום.
  4. חותכים דק את שאריות הבצל ששמרתם ואת העגבניות לקוביות (לא גדולות מדי)
  5. לקערה גדולה שופכים את כל הירקות האורז והתבלינים ומערבבים היטב.
  6. לוקחים בכל פעם שכבת בצל אחת וממלאים אותה בתערובות, מגלגלים לסגירה ומניחים בתבנית כשהצד עם הפתח כלפי מטה (כדי שלא יתפרק)
    *שימו לב שאת שכבות הבצל והאורז אפשר להכין יום מראש ולשמור בקירור.
  7. בצנצנת קטנה מערבבים את שמן הזית, הסילאן, רכז הרימונים, מיץ מלימון שלם, נענע קצוצה וכוס מים פושרים.
  8. שופכים הכל לתבנית לכיסוי הממלואים.
  9. מכניסים לתנור על 180 מעלות לכ30-40 דק או עד השחמה
  10. לקישוט מפזרים מעל רימונים ושברי פיסטוק

עוד ממולאים חגיגיים :

דילוג לתוכן