תוספת נהדרת שוברת שגרה שמתאימה לראש השנה או לכל ארוחה חגיגית אחרת – המתכון שלנו לפלחי בטטה בתנור הוא פשוט ביותר להכנה, אבל הטעם שלו סופר מוצלח.
זמן עבודה: 10 דקות
מצרכים:
- 3 בטטות חתוכות לפלחים דקים
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות דבש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- חותכים את הבטטות לפלחים דקים.
- מניחים על תבנית פיירקס או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
- מזלפים מעל הבטטות את שמן הזית והדבש בצורה אחידה כך שכל הבטטות יקבלו רוטב.
- מפזרים את השום הכתוש, המלח והפלפל.
- מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות לכ 30-40 דקות עד שהבטטות מתרככות ומקבלות שכבה מקורמלת.
- לסיום מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.