FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פלחי בטטה בתנור ברוטב שום ודבש

תוספת נהדרת שוברת שגרה שמתאימה לראש השנה או לכל ארוחה חגיגית אחרת – המתכון שלנו לפלחי בטטה בתנור הוא פשוט ביותר להכנה, אבל הטעם שלו סופר מוצלח.

זמן עבודה: 10 דקות 

מצרכים:

  • 3 בטטות חתוכות לפלחים דקים 
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. חותכים את הבטטות לפלחים דקים.
  2. מניחים על תבנית פיירקס או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
  3. מזלפים מעל הבטטות את שמן הזית והדבש בצורה אחידה כך שכל הבטטות יקבלו רוטב.
  4. מפזרים את השום הכתוש, המלח והפלפל.
  5. מכניסים לתנור על חום של 180 מעלות לכ 30-40 דקות עד שהבטטות מתרככות ומקבלות שכבה מקורמלת.
  6. לסיום מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.  

עוד תוספות חגיגיות ומומלצות:

דילוג לתוכן