FoodisGood

סטייק פרגית על האש במרינדה מנצחת

יש מעט מאכלים מספקים כמו סטייק על האש, וסטייק פרגית יכול להיות טוב באותה המידה – אם רק יש לכם את המרינדה הנכונה. המתכון הזה, עם שילוב תבלינים מנצח, הוא מתכון מושלם להכנת סטייק פרגית עסיסי ומוצלח על האש / במחבת פסים / בסיר טיגון חשמלי. והתוצאה? ארוחה מהירה, בריאה וטעימה. *שימו לב – מאוד מומלץ להשרות את סטייק הפרגית במרינדה לכמה שיותר זמן, לילה שלם יהיה מצוין!

זמן עבודה: 10 דקות | קילו סטייק פרגית

מצרכים:

  • 1 קילו סטייק פרגית נקי
  • 2 כפות שמן
  • 1 כף מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כפיות פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 כפיות תבלין רגיל לעוף
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים סטייק פרגית עם שמן, מים ותבלינים – מערבבים עם הידיים לציפוי אחיד של כל הפרגיות.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 1.5 שעות ועד לילה שלם *כמה שיותר זמן שהפרגיות ישהו במרינדה כך יתקבל טעם משמעותי יותר לתיבול.
  3. מחממים גריל גז / גריל פחמים / מחבת פסים / סיר טיגון חשמלי – לחום גבוה.
  4. כשחם, מכניסים את הפרגיות לצלייה של 3-4 דקות מכל צד.
  5. הפרגיות מוכנות שרואים פסים שחורים חורכים את הפרגית משני הצדדים.

הערות וטיפים להכנת סטייק פרגית מושלם

  • להכנה על מנגל פחמים: הפחמים צריכות להיות חמות מאוד אבל ללא אש גלויה.
  • להכנה על מחבת פסים: מחממים לחום גבוה מאוד ואין צורך לשמן את המחבת לפני הכנסת הפרגיות.
  • להכנה בסיר טיגון חשמלי: הסטייק פרגית יוצא עסיסי גם בסיר טיגון חשמלי וזאת בזכות המרקם העסיסי של הפרגית על פני חזה עוף. שימו לב לחמם היטב את המכשיר ל-220 מעלות ולצלות עד 4 דקות מכל צד ולא יותר.
  • תבלינים נוספים שיתקבלו בברכה: חוויאג' תימני, תבלין על האש, פפריקה אדומה חריפה למי שאוהב את הפרגיות שלו חריפות.
  • תוספות נוספות שיתקבלו בברכה: כל עשבי התיבול המיובשים יוסיפו טעמים מעולים, כוסברה, פטרוזיליה, שמיר ועוד..
  • המרינדה הזאת מצוינת לפרגיות, אין צורך להשתמש ביותר שמן היות והפרגיות מכילות שומן משל עצמן שישמור עליהן עסיסיות בעת הצלייה על האש.
  • אם יש לכם הרבה סועדים, קילו אחד של סטייק פרגית לא יספיק – שימו לב שאתם מכפילים את המצרכים בהתאם לכמות הפרגיות שיש לכם, כך שהטעם לא יאבד בדרך.
  • המתכון הזה פחות מתאים להכנת פרגיות בתנור, הנה מתכון מומלץ >> פרגיות בתנור
  • המלצה חמה! ממש כמו סטייק רגיל, סטייק פרגית מושלם להגשה לצד רוטב צ'ימיצ'ורי, נסו את זה!

עוד מתכונים מעולים לעל האש:

ספגטי בולונז בסיר אחד

זו כנראה ארוחת הצהריים הבשרית הכי זריזה שתכינו – ספגטי ברוטב בולונז שמכינים בסיר אחד בלבד! תופתעו לגלות שלמרות שהמנה מאוד קלה להכנה הטעם והמרקם נפלאים!

בשר סצ'ואן • נתחי בקר בסגנון אסייתי

מתכון לבשר סצ'ואן – מנת בשר בקר מוקפץ ומבושל בקדירת ירקות.
מנה נפלאה וסופר פופולרית במסעדות האסייתיות בישראל. הסצ'ואן במקורו הוא פיקנטי וכך גם במתכון, אבל אפשר להכין גם ללא החריפות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

עלי גפן ממולאים באורז • סרמאלה

מתכון אותנטי לעלי גפן ממולאים באורז מלווה בסרטון הסבר על תהליך ההכנה. הטעם המיוחד מצדיק את שלבי ההכנה ואפשר לשתף את הילדים וליהנות מההכנה (ומהתוצאה) יחדיו.

דילוג לתוכן