עוגת בראוניז שוקולד מתוקה
אני אוהבת את המרקם של הבראוניז, איך שהוא נמס בתוך הפה. אני תמיד משחקת עם מתכונים - מוסיפה, מורידה ומשנה, אבל עם המתכון הזה שקיבלתי מאמי אני לא מתעסקת לעולם - מתכון מעולה לבראוניז מתוקים עם אגוזים.
- זמן עבודה: 30 דקות
- סה"כ זמן הכנה: 55 דקות
30 דקות
25 דקות
55 דקות
- 16 בראוניז
מצרכים למתכון
200 גרם (2 חפיסות) שוקולד מריר
240 גרם קמח
200 גרם (2 חבילות) חמאה
3 ביצים
1/2 כפית מלח
200 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
50-100 גרם אגוזי מלך קצוצים.
הוראות הכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
שוברים לקוביות 2 חפיסות שוקולד מריר וממיסים יחד עם חמאה בשיטת בן מארי - ע"י הרתחת סיר קטן עם מים על אש בינונית, על גבי הסיר הקטן מניחים קערה (שאינה נוגעת בתחתית הסיר) ובה מערבבים את השוקולד עם החמאה עד שהם נמסים לחלוטין. לאחר שמתקבל שוקולד אחיד, מסירים את הסיר מהאש.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים עם מלח, סוכר ותמצית וניל עד שהביצים טרופות לגמרי.
מאחדים את 2 הקערות לקערה גדולה אחת, מוסיפים קמח ומערבבים עד לכדי בלילה אחידה.
קוצצים גס 100 גרם שוקולד חלב ועוד 50 גרם שוקולד לבן ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב.
מוסיפים לקערה אגוזי מלך קצוצים ומערבבים שוב עד שהאגוזים מתפזרים בבלילה.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות, עד שקיסם במרכז העוגה יוצא לח אך ללא פירורים.
טופ 5 - העוגות הפופולריות ביותר: