תפריט

הכי מעניינים

אפייה

מרק עדשים כתומות • מתכון קל ומהיר

על ידי אילנית בניזרי  , , , ,

19/12/2016

5.0 4

בלי השרייה ובלי בלגאן - מתכון למרק עדשים כתומות קל וטעים שיחמם אתכם ביום קר.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 35 דקות
  • 15 דקות

    1 שעה 20 דקות

    1 שעה 35 דקות

  • סיר מרק בינוני

מצרכים למתכון

2 כוסות עדשים כתומות

בצל קצוץ קטן

גבעול סלרי קצוץ

2 עגבניות מגורדות

מלח ופלפל

כפית כורכום

כף מרק עוף

הוראות הכנה

נרתיח מים בסיר ובו נבשל את העדשים הכתומות כ-15 דקות.

נסנן את העדשים ונשטוף היטב תחת מים קרים.

בסיר מרק גדול נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף. נוסיף כורכום ונערבב.

כעת נוסיף לסיר המרק עגבניות, סלרי, מלח, מרק עוף ואת העדשים הכתומות.

נמלא את הסיר במים רותחים ונביא לרתיחה.

ננמיך להבה ונבשל את המרק כשעה, עד שהעדשים רכות.

ניתן לטחון את המרק ליצירת מרק עדשים סמיך, או לאכול כך.

שמירה ושיתוף

אולי יעניין אותך...

תגובות פייסבוק

00:00

4 דירוגים וחוות דעת

סופי

03/01/2017

מרק ממש טעים ופשוט להכנה
תודה!

*הכנתי ללא בישול מוקדם של העדשים ויצא נהדר 🙂

גלית

01/01/2017

מתכון מצוין תודה

foodisgood

27/12/2016

היי רויטל, כן עדשים כתומות הן עדשים אדומות 🙂
אין צורך להשרות את העדשים, לכי בדיוק לפי המתכון והמרק יצא מעולה.
שימי לב שבהכנת המרק העדשים מתבשלות ומתרככות ולכן אין צורך בהשרייה.

רויטל

27/12/2016

עדשים כתומות זה בעצם עדשים אדומות? אודה לתשובה מהירה רוצה להכין את המרק כבר מחר והבנתי שצריך להשרות את העדשים האם זה נכון?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

FoodisGood