עוגה שהיא קינוח סופר מפנק – עשויה שכבות של בצק פריך, יוגורט יווני, תותים וקוקוס. אפשר לבחור כל פרי שאוהבים (גם פירות קפואים) ולהכין את העוגה כל השנה.
מתכון לעוגת יוגורט יווני
זמן הכנה: 25 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה ו-10 דק'
מצרכים:
לבסיס העוגה:
- 3 כוסות קמח
- 250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 5 חלמונים
- חצי כוס אבקת סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
למילוי:
- 5 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 800 גרם יוגורט יווני
- 2 אינסטנט פודינג וניל
- 5 כפות שבבי קוקוס
- קורט מלח
- 500 גרם תותים או פירות אחרים
לקישוט:
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת בגודל 22*31 בנייר אפייה.
- בקערה מנפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר. מוסיפים חמאה ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים חלמונים ומלח ולשים במהירות לבצק חלק.
- 1/3 מהבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא. את שאר הבצק משטחים בעדינות על תבנית האפייה ומכניסים למקרר.
- בינתיים במיקסר מקציפים חלבונים עם קורט מלח לקצף נוקשה. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ואז את אינסטנט פודינג.
- מנמיכים את מהירות ההקצפה ובהדרגה מוסיפים יוגורט ולבסוף קוקוס. מקציפים עד לקבלת קרם חלק.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ושופכים עליו את הבלילה באופן אחיד.
- מסדרים מעל את הפירות שבחרנו, מוציאים מהמקפיא את הבצק ובעזרת פומפייה מגררים אותו מעל כל העוגה (בדומה לשטרויזל).
- אופים כ- 45 עד להזהבה.
- מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
בתאבון!