את התבשיל הזה כולנו מכירים – תבשיל אפונה וגזר ברוטב עגבניות עסיסי, זה ממש קל להכנה ומשדרג כל ארוחה! מתכון לאפונה וגזר שמתאים להגשה על אורז / קוסקוס / קינואה / בורגול ואפילו על גבי פירה.
זמן עבודה: 10 דקות | תוספת למרכז שולחן
מצרכים:
- שקית אפונה וגזר קפואים
- מי ברז לבישול האפונה והגזר
- בצל בינוני
- 2 כפות שמן
- עגבנייה טרייה חתוכה
- לקוביות קטנות
- כפית רסק עגבניות
- כפית פפריקה מתוקה
- קורט סוכר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כוס מים רותחים
- 1/2 כפית אבקת מרק עוף
הוראות הכנה:
- את האפונה והגזר מניחים בקערה ומכסים במי ברז, מניחים כ-10 דקות ומסננים.
- בסיר בינוני מטגנים בצל בשמן 2-3 דקות, רק עד שהבצל הופך שקוף.
- כעת מוסיפים את האפונה והגזר לסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים לסיר עגבנייה חתוכה, רסק, פפריקה, סוכר, מלח, פלפל ומים ומביאים לרתיחה.
- מפזרים אבקת מרק עוף, מערבבים היטב, מנמיכים להבה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים את האפונה ברוטב העגבניות למשך 20-30 דקות, עד שהאפונה והגזר רכים.
הערות טיפים לאפונה וגזר מושלמים
- אם רוצים רוטב עגבניות סמיך – בחמש הדקות האחרונות לבישול מסירים את המכסה לאידוי חלק מהנוזלים.
- רוטב אפונה וגזר יכול להיות מעולה גם להכנת קציצות, פשוט הוסיפו לרוטב עוד כוס מים ואת הקציצות ובשלו כ-25 דקות עם שהקציצות מוכנות. מתאים לקציצות בשר או עוף.
- לתבשיל בחריפות מעודנת אפשר ומומלץ להוסיף שבבי צ'ילי מיובש ו/או פפריקה אדומה חריפה.