הסלט הזה הוא המנה המושלמת לארוחת צהריים מפנקת אבל קלילה, הוא בריא, מלא בחלבון, עם טעמים ומרקמים מושלמים והכי חשוב – הוא קל להכנה! מתאים מאוד גם לאירוח.
זמן עבודה: 20 דקות | קערת סלט גדולה
מצרכים:
מצרכים לסלט:
- 2 פרוסות חזה עוף עבות
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 שיני שום כתושות
- כ-10 עלי חסה טריים, קרועים לחתיכות
- 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
- 1 כוס שעועית ירוקה, חתוכה ומבושלת
- חופן בוטנים (לפי הטעם, כ-2 כפות)
- 1 כפית שומשום להגשה
מצרכים לרוטב:
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כפית מים
הוראות הכנה:
- בקערה מערבבים רוטב סויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר ושום, מערבבים פנימה את רצועות חזה העוף, מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.
- לאחר ההשרייה, מטגנים את חזה העוף על מחבת חמה עד שהוא משנה צבע ומזהיב, כ-4-5 דקות מכל צד.
- בזמן שהעוף מתקרר, מכינים את הסלט: שוטפים ומייבשים את החסה, קורעים לקערת סלט גדולה, מוסיפים את הפלפל האדום הפרוס ואת השעועית הירוקה.
- להכנת הרוטב, מערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס.
מניחים את חזה העוף מעל לסלט בקערה ושפכים את הרוטב מעל לכל. - לפני ההגשה, מפזרים מעל בוטנים ושומשום.