FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סלט עוף בסגנון אסייתי (מלא בטעמים!)

הסלט הזה הוא המנה המושלמת לארוחת צהריים מפנקת אבל קלילה, הוא בריא, מלא בחלבון, עם טעמים ומרקמים מושלמים והכי חשוב – הוא קל להכנה! מתאים מאוד גם לאירוח.

זמן עבודה: 20 דקות | קערת סלט גדולה

מצרכים:

מצרכים לסלט:

  • 2 פרוסות חזה עוף עבות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • כ-10 עלי חסה טריים, קרועים לחתיכות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 כוס שעועית ירוקה, חתוכה ומבושלת
  • חופן בוטנים (לפי הטעם, כ-2 כפות)
  • 1 כפית שומשום להגשה

מצרכים לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית דבש או סילאן
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית מים

הוראות הכנה:

  1. בקערה מערבבים רוטב סויה, שמן שומשום, ג'ינג'ר ושום, מערבבים פנימה את רצועות חזה העוף, מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.
  2. לאחר ההשרייה, מטגנים את חזה העוף על מחבת חמה עד שהוא משנה צבע ומזהיב, כ-4-5 דקות מכל צד.
  3. בזמן שהעוף מתקרר, מכינים את הסלט: שוטפים ומייבשים את החסה, קורעים לקערת סלט גדולה, מוסיפים את הפלפל האדום הפרוס ואת השעועית הירוקה.
  4. להכנת הרוטב, מערבבים בקערה קטנה את כל המרכיבים עד שהסוכר נמס.
    מניחים את חזה העוף מעל לסלט בקערה ושפכים את הרוטב מעל לכל.
  5. לפני ההגשה, מפזרים מעל בוטנים ושומשום.

עוד מנות חובה מהמטבח האסייתי:

דילוג לתוכן