FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מוקפץ סיני קלאסי עם הרוטב המתקתק

המוקפץ הזה הוא המוקפץ המושלם לארוחת צהריים חמה, משביעה וכל-כך טעימה! המוקפץ הקלאסי משלב אטריות רחבות, פלפלים, נבטים כרוב ופטריות והרוטב מתקתק – חגיגה של טעמים.

מתכון למוקפץ סיני

זמן עבודה: 25 דקות

מצרכים:

  • חבילת אטריות רחבות למוקפץ – מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
  • 1/2 קילו חזה עוף – רצועות
  • 2 בצלים – פרוסים
  • 2 גמבות בצבעים שונים – רצועות דקות
  • סלסילת פטריות שמפיניון – רבעים
  • 2 גזרים – מקלות דקים
  • חצי ראש כרוב – רצועות דקות
  • נבטים בכמות שאוהבים, בדרך כלל ככוס נבטים
    לרוטב מוקפץ סיני:
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • כף דבש או סילאן
    מוסיפים בסוף רק לאחר טעימה:
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  1. במחבת ווק (או, אם אין, בסיר סוטאז' רחב) מחממים כף שמן ובה מטגנים את רצועות חזה העוף כ-7 דקות, טיגון טוב מכל הצדדים עד שנראה שהעוף מוכן מכל צדדיו.
  2. מוסיפים לווק בצל וגמבות ומטגנים עוד כשלוש דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
  3. מוסיפים פטריות וגזר ומטגנים עוד כשתי דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
  4. מוסיפים כרוב ונבטים ומערבבים היטב, ממשיכים בהקפצה כשתי דקות נוספות עד שהכרוב מתרכך.
  5. בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים על המוקפץ שבווק, מטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב למשך כ-2 דקות.
  6. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב, מומלץ בעזרת 2 מזלגות גדולים, וממשיכים בערבוב וטיגון עוד כ-3 דקות.
  7. טועמים ומוסיפים *רק* במידת הצורך מלח ופלפל.

עוד מוקפצים שכדאי לנסות:

דילוג לתוכן