המוקפץ הזה הוא המוקפץ המושלם לארוחת צהריים חמה, משביעה וכל-כך טעימה! המוקפץ הקלאסי משלב אטריות רחבות, פלפלים, נבטים
כרוב ופטריות והרוטב מתקתק – חגיגה של טעמים.
מתכון למוקפץ סיני
זמן עבודה: 25 דקות
מצרכים:
- חבילת אטריות רחבות למוקפץ – מבושלות לפי ההוראות שעל האריזה
- 1/2 קילו חזה עוף – רצועות
- 2 בצלים – פרוסים
- 2 גמבות בצבעים שונים – רצועות דקות
- סלסילת פטריות שמפיניון – רבעים
- 2 גזרים – מקלות דקים
- חצי ראש כרוב – רצועות דקות
- נבטים בכמות שאוהבים, בדרך כלל ככוס נבטים
לרוטב מוקפץ סיני: - 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- כף דבש או סילאן
מוסיפים בסוף רק לאחר טעימה: - 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
- במחבת ווק (או, אם אין, בסיר סוטאז' רחב) מחממים כף שמן ובה מטגנים את רצועות חזה העוף כ-7 דקות, טיגון טוב מכל הצדדים עד שנראה שהעוף מוכן מכל צדדיו.
- מוסיפים לווק בצל וגמבות ומטגנים עוד כשלוש דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
- מוסיפים פטריות וגזר ומטגנים עוד כשתי דקות. מקפיצים ומערבבים מידי פעם.
- מוסיפים כרוב ונבטים ומערבבים היטב, ממשיכים בהקפצה כשתי דקות נוספות עד שהכרוב מתרכך.
- בקערה קטנה מערבבים את כל מצרכי הרוטב ושופכים על המוקפץ שבווק, מטגנים על להבה בינונית תוך ערבוב למשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב, מומלץ בעזרת 2 מזלגות גדולים, וממשיכים בערבוב וטיגון עוד כ-3 דקות.
- טועמים ומוסיפים *רק* במידת הצורך מלח ופלפל.
עוד מוקפצים שכדאי לנסות: