FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת שוקולד ללא גלוטן מקמח שקדים

מתכון לעוגת , קלילה טעימה בטירוף ופשוטה להכנה, השימוש בקמח שקדים מקל על המרקם, מה שהופך אותו לפחות דחוס וכבד לעומת עוגות השוקולד ללא קמח אחרות, ניתן להכין את העוגה גם בגרסה הפרווה. החלק העליון של העוגה הזו יסדק מעט כשהיא מתקררת. כתוצאה מכך, מופיעה "קליפה" פריכה ומהממת מאובקת באבקת סוכר.

זמן עבודה: 30 דקות | תבנית קפיצית עגולה קוטר 22

מצרכים:

לעוגה

  • 1/2 כוס חמאה (לא מלוחה)  / מרגרינה – 110 גרם
  • 90 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס חלב (או חלב שקדים לא ממותק)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 5 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 ו1/2 כוסות קמח שקדים
  • חמאה מומסת (או שמן אבוקדו – לשימון תבנית האפייה)
  • אבקת סוכר לפיזור מעל

הוראות הכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
  2. חותכים את השוקולד לקוביות גדולות מוסיפים לסיר ומערבבים עד שהכל נמס ומתאחד.
  3. מוסיפים חלב או חלב שקדים, וניל ומלח.
  4. מערבבים עד שהכל נמס יחד ובמרקם חלק.
  5. מסירים מהאש ויוצקים את תערובת השוקולד לקערת ערבוב גדולה.
  6. מפרידים את הביצים.
  7. מקציפים בעזרת מערבל חשמלי את החלבונים יחד עם חצי כוס הסוכר עד שנוצר קצף רך.
  8. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם רבע כוס הסוכר הנוספת עד שהתערובת הופכת לקרמית וצהובה בהירה.
  9. מפוררים את כל הגושים שנוצרו בקמח השקדים עם מזלג או עם האצבעות, ומוסיפים את קמח השקדים לתערובת השוקולד המומס.
  10. מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך הבלילה.
  11. מוסיפים מחצית מהחלבונים הטרופים לתוך הבלילה, ולאחר מכן מוסיפים את יתרת החלבונים עד שהם מתאחדים. התערובת צריכה להיות קלה ואוורירית מהחלבונים. לכן חשוב לא לערבב יתר על המידה.
  12. מרפדים את תחתית תבנית העוגה בנייר אפייה. משמנים את נייר הפרגמנט והדפנות הפנימיות של התבנית בשמן אבוקדו או חמאה מומסת. אם משתמשים בתבנית קפיצית (מומלץ), כדאי גם לכסות את החצי התחתון החיצוני של התבנית בשכבת נייר כסף כדי למנוע כל דליפה.
  13. ממלאים את התבנית  בבלילה ומחליקים את פני העוגה בעזרת מרית או כף.
  14. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 170 מעלות למשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
  15. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר כ-20 דק' *העוגה תתרוקן מעט וחלקה העליון של העוגה "יסדק" כשהיא מתקררת.
  16. כשהיא מתקררת לגמרי משחררים את העוגה מהתבנית. (אם אתם מעדיפים קינוח קר, מצננים את העוגה במקרר למשך הלילה).
  17. מקשטים את העוגה באבקת סוכר , חותכים ומגישים.

עוד עוגות ללא גלוטן :

דילוג לתוכן