עוגה מושלמת ללא גלוטן! גם מאוד קלה להכנה וגם עסיסית וסופר טעימה! עוגת האגסים הזאת בחושה וזריזה ומשלבת גם וניל, שקדים ושמן זית.
מתכון לעוגת אגסים ללא גלוטן
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
- 120 מ"ל שמן זית
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 125 גרם שקדים טחונים
- 65 גרם קמח ללא גלוטן לעוגות
- 1 שמנת מתוקה או כוס מיץ תפוזים לעוגה פרווה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 2 אגסים בגודל בינוני
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 23 ס"מ.
- מערבבים בקערה שקדים טחונים, תחליף קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
- בקערה נוספת מערבבים שמן וסוכר.
- מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים לקערת הרטובים את תערובת הקמח ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
- שוטפים היטב את האגסים ומוציאים את הליבה.
- חותכים אגס אחד לקוביות קטנות, מוסיפים לבלילה ומערבבים בעדינות.
- את האגס השני חותכים לפרוסות דקות.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית.
- מניחים בצורה יפה את פרוסות האגס השני ולוחצים מעט פנימה לתוך הבלילה.
- אופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתאבון!