FoodisGood

הצטרפו לקהילה שלנו (+450K חברים) ברשתות החברתיות!

מתכון: עוגת אגסים ללא גלוטן ב-10 דק' עבודה

עוגה מושלמת ללא גלוטן! גם מאוד קלה להכנה וגם עסיסית וסופר טעימה! עוגת האגסים הזאת בחושה וזריזה ומשלבת גם וניל, שקדים ושמן זית.

מתכון לעוגת אגסים ללא גלוטן

זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

  • 120 מ"ל שמן זית
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
  • 125 גרם שקדים טחונים
  • 65 גרם קמח ללא גלוטן לעוגות
  • 1 שמנת מתוקה או כוס מיץ תפוזים לעוגה פרווה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 2 אגסים בגודל בינוני
  • אבקת סוכר לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 23 ס"מ.
  2. מערבבים בקערה שקדים טחונים, תחליף קמח, אבקת אפיה, קינמון ומלח.
  3. בקערה נוספת מערבבים שמן וסוכר.
  4. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים.
  5. מוסיפים לקערת הרטובים את תערובת הקמח ומערבבים בעדינות עד לאיחוד.
  6. שוטפים היטב את האגסים ומוציאים את הליבה.
  7. חותכים אגס אחד לקוביות קטנות, מוסיפים לבלילה ומערבבים בעדינות.
  8. את האגס השני חותכים לפרוסות דקות.
  9. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית.
  10. מניחים בצורה יפה את פרוסות האגס השני ולוחצים מעט פנימה לתוך הבלילה.
  11. אופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  12. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות נפלאות ללא גלוטן:

עוד במדור ללא גלוטן

חדשים

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *