FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב email

עוגת שוקולד-קפה בלי טיפת קמח

עוגת שוקולד פשוטה ללא גלוטן וטעימה בטירוף. משלבת שוקולד מריר, אספרסו ושמן זית שמוסיף אקסטרה עסיסיות לעוגה.

מתכון לעוגת שוקולד-קפה ללא קמח

זמן הכנה: 15 דק' | זמן בישול: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'

מצרכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1/2 כוס שמן זית מעודן או 120 גרם חמאה ללא מלח
  • 5 ביצים גדולות, מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות אבקת נס קפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 60 גרם שוקולד צ'יפס חלב או מריר
  • אבקת קקאו לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 175 מעלות ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית 23 ס"מ.
  2. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן או חמאה וממיסים במיקרוגל כ – 30 שניות.
  3. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. אם צריך, חוזרים על הפעולה למשך 10 שניות, עד שמתקבל קרם חלק.
  4. מניחים להתקרר מספר דקות.
  5. בקערה גדולה מקציפים חלמונים, סוכר, אבקת קקאו, אבקת נס קפה, מלח ותמצית ווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף נוקשה ויציב.
  7. מקפלים בעדינות חצי מהקצף לתערובת השוקולד ומערבבים עד לאיחוד. מקפלים פנימה את הקצף הנותר ומערבבים לאיחוד.
    (לגרסה קלה, מקציפים יחד את הביצים, ללא הפרדה ומוסיפים פנימה את כל יתר המרכיבים).
  8. שופכים פנימה שוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות.
  9. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  10. מוציאים את העוגה, מפזרים אבקת קקאו מעל ומגישים חמה או בטמפרטורת החדר.
    בתאבון!

עוד קינוחים נפלאים ללא גלוטן: