FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת ריבת חלב חגיגית וקלה להכנה

משהו בריבת חלב גורם לנו להתרגש בכל פעם מחדש, אולי זה הניחוח המתקתק ואולי זה הצבע המעורר תאבון, העוגה הזאת משלבת הכל והכי כיף שהיא ממש קלה להכנה! זאת עוגה בחושה עם צבע וטעם עמוק ועם קצת עבודה תוכלו לקשט אותה ממש בקלות ולהפוך אותה לעוד יותר חגיגית.

זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה בקוטר 26)

מצרכים:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה או
  • גביע יוגורט יווני (אפשר להכין עוגה פרווה ע"י שימוש בגביע שמנת ריץ' קטן)
  • 3 כפות גדושות ריבת חלב + 1/3 כוס חלב חמים
  • 2 כוסות קמח תופח
  • לקישוט והגשה: מקציפים אינסטנט פודינג ריבת חלב לפי ההוראות שעל האריזה +ריבת חלב לזילוף מעל.

הוראות הכנה:

ניתן להכין ריבת חלב ביתית, למתכון >> ריבת חלב ביתית

  1. בקערה גדולה מקציפים עם מטרפה את הביצים עם הסוכר רק עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח.
  2. מוסיפים לאט לאט את השמן תוך כדי הקצפה עם היד השנייה.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג ובוחשים מעט.
  4. מערבבים בכוס החלב החמים החמימים את ריבת החלב עד שהבלילה חלקה לחלוטין.
  5. מוסיפים את הקמח לקערת הבלילה ומיד אחריו את ריבת החלב ומערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת קרמית.
  6. משמנים את התבנית ויוצקים פנימה את הבלילה.
  7. אופים בתנור חם על 180 מעלות למשך כ-45 דקות.
  8. מניחים את העוגה להתייצבות וצינון בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
  9. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים מעליה גבעות קטנות של פודינג ריבת חלב עם שקית הזילוף ומעל לכל מזלפים ריבת חלב. מאחסנים במקרר.

עוד מתכוני ריבת חלב מעולים:

דילוג לתוכן