עוגות הגבינה הקטנות והמקסימות האלה הן תמיד הלהיט של כל אירוח! שלבו את הקינוח המהמם הזה עם כל דבר – מרוטב קרמל, סירופ שוקולד, גלידה ועד פירות טריים. מתאימות מאוד גם לילדים!
זמן עבודה: 15 דקות | 12 עוגות קטנות
מצרכים:
לתחתית:
- 6 עוגיות פתי-בר
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות חמאה
למלית:
- 450 גרם גבינת שמנת
- טבעית בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית קאפקייקס רגילה בעטרות נייר.
- מפוררים את הפתי-בר בידיים או במעבד מזון עד שנוצרים פירורים דקים.
- מוסיפים 2 כפות סוכר וחמאה מומסת ומערבבים עד שכל הפירורים סופגים את החמאה בצורה אחידה.
- מפזרים באופן שווה את תערובת הפירורים בתחתית כל עטרת נייר. מהדקים בעדינות לתחתית.
- אופים את התחתית בתנור שחומם מראש למשך 5 דקות ומוציאים לשיש.
- מקציפים גבינת שמנת וסוכר בקערה גדולה עם מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת אחידה – כ-2 דקות.
- מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים עד להטמעה.
- מגרדים את דפנות קערת המערבל ומוסיפים פנימה את תמצית הוניל ומערבבים עד שהיא נטמעת.
- מניחים כ-3 כפות מהמלית בתוך כל עטרת נייר, מעל לתחתית הפירורים.
- אופים במשך 15-17 דקות או עד להתייצבות.
- מניחים לעוגות הגבינה להתקרר לחלוטין על השיש (30 דקות) ולאחר מכן מעבירים למקרר למשך 3 שעות לפחות.
- רגע לפני ההגשה מזלפים רוטב או פורים פירות ומחלצים את העוגות מעטרות הנייר.