FoodisGood

עוגת שוקולד גבוהה הכי טובה שתכינו בחיים

יש הרבה מתכונים לעוגות שוקולד גבוהה, אבל זה המתכון הטוב ביותר. היא ממש גבוהה, והיא כל כך שוקולדית שלעולם לא תרצו לאכול עוד עוגת שוקולד אחרת. בנוסף, זה מתכון ממש קל להכנה אז לא צריך לדאוג שההכנה תהיה מסובכת מידי. בקיצור, זה המתכון הכי טוב שיש.

תבנית: עגולה וגבוהה בקוטר 26

מצרכים:

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
  • 3 כפות קקאו
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אבקת אפיה)

לציפוי שוקולד:

  • 250 גר' שוקולד מריר
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית עם חמאה או שמן.
  2. מקציפים ביצים (חלבון+חלמון) עם סוכר – הקצפה על מהירות גבוהה עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
  3. מנמיכים להקצפה במהירות בינונית ואז – מוסיפים בהדרגה פודינג שוקולד.
  4. עכשיו מוסיפים פנימה בתנועות קיפול – שמנת מתוקה, שמן, תמצית וניל ולבסוף קקאו וקמח. מערבבים ידנית בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע בבלילה ועוצרים.
  5. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית ואופים בתנור החם למשך כ-50 דקות, העוגה מוכנה שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

הכנת הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות לתוך קערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים את השמנת.
  2. מחממים במיקרוגל למשך 50 שניות, מוציאים ומערבבים היטב היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבל ציפוי מבריק וסמיך. אם יש צורך מכניסים לחימום נוסף של 30 שניות במיקרוגל.
  3. מניחים לציפוי להתגבש עוד כ-10 דקות ורק לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר שופכים אותו על גבי העוגה.

עוד עוגות גבוהות שכדאי לנסות

  1. עוגת וניל גבוהה
  2. עוגת גבינה גבוהה
  3. טורט וניל
שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.