היא קלה להכנה, בריאה וסופר טעימה ואפשר להכין אותה עם כל ירק שאוהבים – הפשטידה הזאת מאוד מתאימה לאוהבי הכרוב! מתכון לפשטידת כרוב מעולה שבטוח תיכנס לספר המתכונים שלם.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית פשטידה
מצרכים:
- 1/2 כרוב לבן
- 1/2 צרור כוסברה
- 1 בצל קצוץ
- 2 ביצים
- 1/2 כוס קמח לבן או קמח כוסמין לבן
- 3 כפות פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- לתוספת מעולה: 1 קישוא חתוך לקוביות קטנות ומוקפץ על המחבת עם 1 כף שמן זית למשך 4 דקות.
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלו.
- מכינים את הירקות: את הכרוב, הבצל והפטרוזיליה קוצצים דק דק. סוחטים מנוזלים בין 2 כפות הידיים.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הפשטידה, כולל קוביות הקישוא באם החלטתם להוסיף.
- משמנים תבנית ויוצקים פנימה את תערובת הפשטידה.
- אופים בתנור החם למשך 45 דקות, עד להשחמה יפה.
- מצננים כ-10 דקות ופורסים.