אוהבי מנגולד – סידרנו לכם מתכון זריז ומוצלח להכנת פשטידת מנגולד זריזה שהכי מתאימה לארוחת ערב בריאה / אירוח חלבי ועוד.. השילוב של גבינות ומנגולד הופך את המאפה הזה לעסיסי וטעים מאי פעם.
זמן עבודה: 10 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת קטנה (מתאים גם לתבנית אינגליש קייק)
מצרכים:
- 2 ביצים
- 2.5 כפות קמח תופח
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 6 עלי מנגולד שטופים
- 1 גביע גבינת קוטג' / גבינה לבנה
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מתחילים בחליטה של עלי המנגולד במים חמים כ-4 דקות. מוציאים למסננת וסוחטים היטב מנוזלים. מעבירים את המנגולד לקרש חיתוך וקוצצים היטב.
- בקערה גדולה מערבבים את עלי המנגולד הקצוצים עם שאר מצרכי הפשטידה. מערבבים היטב לפיזור טוב של המנגולד בבלילת הפשטידה.
- משמנים קלות תבנית ויוצקים פנימה את הפשטידה. אופים בתנור החם למשך חצי שעה, או עד להזהבה.