הנה מנה עיקרית נהדרת לחג המתקרב, מכינים אותה בקלות והיא הופכת למנה מנצחת על שולחן החג. מנת פרגיות קריספי מוקפצות עם שעועית ירוקה – נראית נהדרת וטעימה טעימה, כל אחד יכול! מכינים בסיר אחד.
זמן עבודה: 15 דקות | 4 סועדים
מצרכים:
- 1 שקית שעועית ירוקה שלמה (קפואה)
- 1 קילו סטייק פרגיות ללא עצם ועור
- 2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
- 5 שיני שום קלופות, חצויות
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- קורט אגוז מוסקט
- 5 גבעולי טימין
הוראות הכנה:
- את נתחי הפרגיות חחותכים לחצי.
- מחממים בסיר סוטאז' עם כף שמן ובו מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף.
- מוסיפים שמן זית ומסדרים את הפרגיות בסיר, מטגנים עד להזהבה מכל צד.
- מוסיפים פנימה שום, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקפיצים קלות.
- מנמיכים ללהבה נמוכה, מניחים מעל לפרגיות את גבעולי הטימין ומכסים במכסה.
- מבשלים במשך 20 דקות, מוציאים את הטימין מהסיר ומכניסים פנימה את השעועית הירוקה. לא מערבבים.
- סוגרים מכסה וממשיכים בבישול עוד כ-15 דקות.
- מערבבים טוב, מקפיצים והמנה מוכנה. בתאבון!