המתכון הקלאסי להכנת עוגיות שקדים טחונים כולל כמה מצרכים פשוטים בלבד. העוגיות הללו אמנם לא הכי קלות להכנה, אבל הן כל-כך מוצלחות ונמסות בפה שלא כדאי לוותר עליהן! ניתן להכין אותן בגרסה חלבית או פרווה. היום תלמדו להכין עוגיות שקדים מושלגות מנצחות, ממש כמו של פעם! *להכנת העוגיות יש להשתמש בשקדים טחונים, לא בקמח שקדים.
זמן עבודה: 25 דקות | 35 סהרונים קטנים
מצרכים:
- 230 גרם קמח לבן (1+3/4 כוסות)
- 120 גרם שקדים טחונים (1 כוס)
- 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
- 8 גרם סוכר וניל (2 כפיות)
- 230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (180 גרם שמן קוקוס להכנת עוגיות פרווה)
לציפוי:
- 125 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
- 26 גרם סוכר וניל (2 כפות)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-150 מעלות, מכינים 2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה משומן.
- מערבבים קמח, שקדים טחונים, סוכר וסוכר וניל יחד בקערה גדולה.
- מוסיפים חמאה קרה ולשים עם הידיים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- מגלגלים את הבצק לגליל ארוך בעובי חצי סנטימטר. חותכים את הגליל לחתיכות בעובי אצבע ומגלגלים כל חתיכה מעט עם הידיים.
מניחים על ניירות האפייה המוכנים ומעצבים את הגלילים לסהרונים. - אופים במשך 10 עד 15 דקות, עד להזהבה קלה.
- בינתיים מכינים את הציפוי על ידי ערבוב אבקת הסוכר וסוכר הווניל.
- מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור מגלגלים בזהירות את העוגיות בתערובת הסוכר.
- מניחים את העוגיות המצופות על רשת לסיום הקירור.
- לאחר שהן מתקררות לחלוטין, אפשר לפדר אותן בעוד מתערובת הסוכר.
עוד עוגיות קלאסיות שאתם חייבים להכין:
טיפים חשובים, שינויים ושדרוגים
- לטעם מיוחד ניתן להוסיף לבצק העוגיות כפית של גרידת לימון טרי, זה נותן ניחוח וטעם שונים ומיוחדים.
- חשוב לזכור שהעוגיות מאוד עדינות ויכולות להישבר בזמן שמצפים אותן בסוכר, יש לעבוד בעדינות.
- את העוגיות שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע, או שומרים במקפיא.
- ניתן להכין את העוגיות עם אגוזים טחונים אחרים במקום, כמו אגוזי מלך טחונים או אגוזי לוז.