FoodisGood

חיפוש

עוגיות שקדים קלאסיות • סהרונים ממכרים

המתכון הקלאסי להכנת עוגיות שקדים טחונים כולל כמה מצרכים פשוטים בלבד. העוגיות הללו אמנם לא הכי קלות להכנה, אבל הן כל-כך מוצלחות ונמסות בפה שלא כדאי לוותר עליהן! ניתן להכין אותן בגרסה חלבית או פרווה. היום תלמדו להכין עוגיות שקדים מושלגות מנצחות, ממש כמו של פעם! *להכנת העוגיות יש להשתמש בשקדים טחונים, לא בקמח שקדים.

זמן עבודה: 25 דקות | 35 סהרונים קטנים

מצרכים:

  • 230 גרם קמח לבן (1+3/4 כוסות)
  • 120 גרם שקדים טחונים (1 כוס)
  • 50 גרם סוכר לבן (1/4 כוס)
  • 8 גרם סוכר וניל (2 כפיות)
  • 230 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (180 גרם שמן קוקוס להכנת עוגיות פרווה)

לציפוי:

  • 125 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 26 גרם סוכר וניל (2 כפות)

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות, מכינים 2 תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה משומן.
  2. מערבבים קמח, שקדים טחונים, סוכר וסוכר וניל יחד בקערה גדולה.
  3. מוסיפים חמאה קרה ולשים עם הידיים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך בעובי חצי סנטימטר. חותכים את הגליל לחתיכות בעובי אצבע ומגלגלים כל חתיכה מעט עם הידיים.
    מניחים על ניירות האפייה המוכנים ומעצבים את הגלילים לסהרונים.
  5. אופים במשך 10 עד 15 דקות, עד להזהבה קלה.
  6. בינתיים מכינים את הציפוי על ידי ערבוב אבקת הסוכר וסוכר הווניל.
  7. מיד עם הוצאת העוגיות מהתנור מגלגלים בזהירות את העוגיות בתערובת הסוכר.
  8. מניחים את העוגיות המצופות על רשת לסיום הקירור.
  9. לאחר שהן מתקררות לחלוטין, אפשר לפדר אותן בעוד מתערובת הסוכר.

עוד עוגיות קלאסיות שאתם חייבים להכין:

טיפים חשובים, שינויים ושדרוגים

  • לטעם מיוחד ניתן להוסיף לבצק העוגיות כפית של גרידת לימון טרי, זה נותן ניחוח וטעם שונים ומיוחדים.
  • חשוב לזכור שהעוגיות מאוד עדינות ויכולות להישבר בזמן שמצפים אותן בסוכר, יש לעבוד בעדינות.
  • את העוגיות שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע, או שומרים במקפיא.
  • ניתן להכין את העוגיות עם אגוזים טחונים אחרים במקום, כמו אגוזי מלך טחונים או אגוזי לוז.
דילוג לתוכן