FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

צ'ורוס ביתי • מתכון מעולה לחנוכה

צ'ורוס הוא אחד מהקינוחים הטובים בעולם – כשמכינים אותו טרי בבית כמובן. הם פריכים מבחוץ, רכים ונימוחים מבפנים ויש להם טעם שאף אחד לא יכול לעמוד בפניו! הכנו לכם מתכון מנצח לצ'ורוס ביתיים שכל אחד יכול להכין! מתקרב וזה הזמן המושלם ליהנות ממטעמים מתוקים ומיוחדים.

זמן עבודה: 25 דקות | כ-20 צ'ורוס בינוניים

מצרכים:

לצ'ורוס:

  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (56 גרם) חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף (13 גרם) סוכר לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס (141 גרם) קמח לבן
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • שמן לטיגון

לציפוי:

  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כפית קינמון טחון

הוראות הכנה:

  1. לציפוי טורפים יחד 1/2 כוס סוכר וקינמון בצלחת עם שוליים נמוכים, מניחים בצד.
  2. מחממים חצי גובה שמן בסיר גדול או במחבת עמוקה על אש בינונית-גבוהה. בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הבלילה לצ'ורוס.
  3. בסיר בינוני מחממים מים, חמאה, סוכר ומלח, מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
  4. מוסיפים לסיר קמח, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים ומערבבים כל הזמן עם מרית עד שהתערובת מתאחדת וחלקה (עדיין תראו כמה גושים קטנים בתוכה)
  5. מעבירים את התערובת לקערת ערבוב גדולה, מצננים 5 דקות.
  6. מוסיפים וניל וביצה לתערובת הקמח ואז מערבבים מיד עם מערבל חשמלי או טורפים חזק עם מטרפה ידנית. מערבבים עד שהתערובת מתאחדת וחלקה (היא תתפרק בהתחלה אבל כשממשיכים לערבב זה היא תתאחד בחזרה).
  7. מעבירים לשקית זילוף עם קצה כוכב מעוגל. מזלפים בזהירות את התערובת לשמן שחומם מראש, חותכים את הקצה עם מספריים נקיות.
  8. מטגנים את הצ'ורוס עד להזהבה, כ-2 דקות לכל צד.
  9. מעבירים לנייר סופג לייבוש קצר ואז מעבירים לתערובת סוכר וקינמון ומגלגלים לציפוי אחיד.
  10. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק (מטגנים לא יותר מ-5 בבת אחת). מגישים חם עם גנאש שוקולד, ריבת חלב או רוטב קרמל ונהנים!

שדרגו את הארוחה:

הצ'ורוס הספרדיים הם קינוח מטריף לחנוכה ויחד עם קינוחים ומנות מסורתיות יתקבל שולחן חג מרשים וטעים במיוחד, הנה המלצות למתכוני חנוכה שחובה להגיש בחג:

טיפים להכנת צ'ורוס מושלמים בכל פעם: 

  • השתמשו בקצה כוכב עם קצוות מעוגלים כדי לתת לצ'ורוס מראה מקצועי יותר ופריך יותר לקבלת צ'ורוס במראה הקלאסי.
  • תנו לבצק לנוח לפני הוספת הביצה כדי שהוא יוכל להתקרר מעט ובכך תימנעו מבישול הביצה בעת הוספתה לבלילה. כשמוסיפים את הביצה טורפים אותה היטב לתוך הבלילה.
  • שימו לב לצבע בזמן שהם מיטגנים, אם אתם לא בטוחים מתי הם מוכנים – הצבע החום הזהוב שלהם יודיע לכם כשכל צד מוכן. אם הם לא מבושלים הם ייראו רכים במרכז, אז חכו לגוון החום הזהוב שיופיע באופן אחיד.
  • הניחו את הצ'ורוס על נייר סופג רק לזמן קצר לפני שאתם מעבירים אותם לתערובת הסוכר וקינמון. כך תוכלו להימנע מצ'ורוס רוטבים ושמנוניים שיצרו גושי סוכר מה שיוביל לציפוי עבה מידי. מצד שני לא צריך לייבש את הצ'ורוס לגמרי לפני הוספת לסוכר כדי שהציפוי יוכל להידבק כראוי. לכן, הניחו את הצ'ורוס המוכנים על נייר סופג למשך משהו כמו 15 שניות ואז העבירו לקערת הציפוי.
  • מגישים אותם חמים. אין כמו צ'ורו חם וטרי.
דילוג לתוכן