FoodisGood

גראטן תפוחי אדמה קלאסי בקלי קלות

גראטן היא מנה מפונפנת במינימום מאמץ! מדובר במנה צרפתית קלאסית, מנחמת מאוד שמשלבת תפוחי אדמה, חמאה וגבינות – הכל נאפה בתנור ומבעבע ביחד, כך שבאמת אי אפשר לטעות עם המנה הזאת. אחת המנות המומלצות לארוחה חלבית מושקעת אבל יכולה להתאים סתם כך לארוחת ערב משפחתית בסלון. המתכון שלנו להכנת גראטן הוא סופר סופר קל והתוצאה – מושלמת!

זמן עבודה: 15 דקות | תבנית: פיירקס מלבנית או מרובעת

*חשוב לציין: סוג תפוחי האדמה מאוד משפיע על התוצאה הסופית במנה הזאת. מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה אדומים היות והם יותר עמילניים ופחות מימיים ויגירו פחות נוזלים בבישול ובכך לא ישפיעו הרבה על התוצאה הסופית. אם אין לכם תפוח אדמה אדום נסו להחליף את החלב במתכון בשמנת לבישול עם אחוזי שומן גבוהים.

מצרכים:

  • 40 גר' חמאה
  • 3 כפות קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס גבינת צ'דר או גרוייר מגוררת
  • 6 תפוחי אדמה קלופים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקלחת ממיסים חמאה על להבה נמוכה, כשנמסה מוסיפים קמח, מלח ופלפל ומערבבים לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים לסיר חלב בהדרגה ומבשלים 2 דקות, תוך ערבוב, עד שמסמיך מעט. מסירים מהאש.
  4. מניחים בסיר את הגבינה המגוררת ומערבבים עד להמסה.
  5. משמנים תבנית פיירקס מלבנית ושופכים פנימה את הרוטב.
  6. את תפוחי האדמה פורסים לקלפים, אבל לא דקים מידי, בעובי של זרת בערך, ומסדרים בתבנית, בתוך הרוטב. אפשר לסדר את פרוסות תפוחי האדמה כקלפים שוכבים זה לצד זה – בשכבות, או לסדר כקלפים שמונחים זה על גבי זה.
  7. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים בתנור החם למשך שעה. מסירים את הכיסוי וממשיכים באפייה 30-40 דקות, עד שהשכבה העליונה נראית מעט שחומה והרוטב הצטמצם.
  8. זהו – הגראטן מוכן! מגישים חם חם לצד סלט חסה חגיגי ומנות חלביות נוספות, בתאבון!

מומלצים להגשה עם גראטן תפוחי אדמה:

שיתוף
WhatsApp
Facebook
Pinterest
Email
דילוג לתוכן