מתכון מנצח לפילה דג בקראסט מיוחד, מתאים בול לשולחן החג, בלי הרבה עבודה אבל עם מלא מחמאות! והפלוס הוא שהתערובת הזו משתלבת מושלם עם כל דג שאתם אוהבים.
זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 מנות
מצרכים:
3-4 חתיכות פילה מושט (תלוי בגודל של הדג)
לקראסט
- 3-4 שיני שום
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 1/4 כוס קשיו
- 1/4 כוס פיסטוק
- 1/4 כוס שקדים (או כל סוג אחר שעולה בדעתכם)
- 2 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
לרוטב
- כוס עגבניות שרי
- ראש שום מפורק
- חצי לימון
- מעט דבש
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
הוראות הכנה:
- טוחנים יחד את כל האגוזים והשום ומעבירים לקערה.
- לקערה מוסיפים 2 כפות דבש, מיץ מחצי לימון, צרור פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים הכל עד לתערובת אחידה.
- על תבנית מניחים פילה דג טרי או מופשר ועליו מורחים את הקראסט.
- בתבנית מסביב לדג מפזרים את העגבניות שרי ושיני השום.
- מעל מזלפים מעט דבש ומיץ מחצי לימון גם על הדג וגם מסביב לו.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהציפוי מעט משחים ומקבל צבע זהוב מצויין וקריספי (בערך 30-40 דקות )
בתאבון