FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פילה דג בציפוי אגוזים, שום ופטרוזיליה

מתכון מנצח לפילה דג בקראסט מיוחד, מתאים בול לשולחן החג, בלי הרבה עבודה אבל עם מלא מחמאות! והפלוס הוא שהתערובת הזו משתלבת מושלם עם כל דג שאתם אוהבים.

זמן עבודה: 20 דקות | 3-4 מנות

מצרכים:

3-4 חתיכות פילה מושט (תלוי בגודל של הדג)

לקראסט

  • 3-4 שיני שום
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 1/4 כוס קשיו
  • 1/4 כוס פיסטוק
  • 1/4 כוס שקדים (או כל סוג אחר שעולה בדעתכם)
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

לרוטב

  • כוס עגבניות שרי
  • ראש שום מפורק
  • חצי לימון
  • מעט דבש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל

הוראות הכנה:

  1. טוחנים יחד את כל האגוזים והשום ומעבירים לקערה.
  2. לקערה מוסיפים 2 כפות דבש, מיץ מחצי לימון, צרור פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים הכל עד לתערובת אחידה.
  3. על תבנית מניחים פילה דג טרי או מופשר ועליו מורחים את הקראסט.
  4. בתבנית מסביב לדג מפזרים את העגבניות שרי ושיני השום.
  5. מעל מזלפים מעט דבש ומיץ מחצי לימון גם על הדג וגם מסביב לו.
  6. מכניסים לתנור על 180 מעלות עד שהציפוי מעט משחים ומקבל צבע זהוב מצויין וקריספי (בערך 30-40 דקות )
    בתאבון

עוד מתכוני דגים מעולים:

דילוג לתוכן