9 מתכונים מיוחדים לפופקורן שאתם חייבים לנסות

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

פופקורן עם המון שמן ומלח הוא חטיף הטלוויזיה האולטימטיבי, אבל אחרי כמה זמן, זה מתחיל לשעמם במעט. אל תדאגו, יש לנו רעיון מעולה! אנחנו שדרגנו את הפופקורן הטיפוסי והפכנו אותו מחטיף טלוויזיה פשוט, לחטיף חובה בכל מסיבה!

בין אם אתם אוהבים פופקורן מתוק, חמצמץ, מלוח או בטעם גבינה, פיקנטי או חריף אש – כאן תמצאו את כל הטעמים שאתם פשוט חייבים לנסות (ולהדהים איתם את המשפחה או את החברים).

אזהרה: הטעמים הללו באמת, אבל באמת ממכרים!

1. פיצה – פופקורן מלוח בטעם פיצה

אחד מהתיבולים האהובים עלינו! עכשיו אתם יכולים ליהנות מטעם הפיצה האהוב בקערת פופקורן! החלק הכי טוב בתיבול הזה הוא שסביר מאוד להניח שכבר יש לכם את כל המצרכים במזווה. ברצינות, זה אחד ממתכוני הפופקורן שלא תפסיקו להכין.

מה צריך?

  • 3 כפות חמאה מומסת
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה
  • 1/4 כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
  • 1-2 כפות בזיליקום טרי קצוץ גס

מה לעשות? מכינים את הפופקורן בסיר, מערבבים בקערה נפרדת את החמאה המומסת עם שום ומניחים בצד. כשהפופקורן מוכן מפזרים עליו את גבינת הפרמז’ן, מלח, אורגנו, פפריקה ובזיליקום. שופכים את החמאה ומערבבים עד לציפוי שווה.



2. צ’ורוס – פופקורן מתוק בניחוח קינמון

חנוכה כבר עבר ואיתו גם נעלמו כל המטעמים המתוקים. אם גם אתם מתגעגעים מאוד לצ’ורוס, עכשיו אתם יכולים ליהנות מטעם הקינמון הממכר בכל ערב!

מה צריך?

  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

מה לעשות? הכינו את הפופקורן שלכם כרגיל ובזמן שהוא בסיר, ערבבו בקערה נפרדת אבקת סוכר, סוכר חום וקינמון. הסירו מהאש וכשהפופקורן עדיין רותח פזרו מעליו את התבלינים. ערבבו היטב וצננו לחלוטין לפני ההגשה.

3. לחם שום – פופקורן מלוח בטעם מקלות שום

פופקורן ולחם שום הם 2 חטיפים ממכרים במיוחד, אבל האם פעם חשבתם לשלב אותם יחדיו? החטיף שהמצאנו נקרא פופקורן מקלות שום והוא טעים ממש כמו שהוא נשמע!

מה צריך?

  • 16 כוסות פופקורן מוכם
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף בצל מטוגן קפוא
  • 4 שיני שום כתושות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפיות גרידת לימון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מה לעשות? מחממים שמן במחבת קטנה על אש בינונית. מוסיף את הבצל וממשיך לבשל עד שהוא נמס. מוסיפים את השום ומבשלים תוך כדי בחישה בערך 2-3 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים גרידת לימון ופטרוזיליה, בוחשים ומסירים מהאש. כשהפופקורן מוכן מפזרים את תיבול לחם השום על גביו ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.



4. סניקרס – פופקורן מתוק בטעם חטיף סניקרס

מסובך, אבל לא עד כדי כך. שילוב מעולה של חטיף סניקס מתוק עם בוטנים ופופקורן. השילוב הזה לוקח את הפופקורן לרמות שעוד לא הכרתם והופך אותו מחטיף זול ומהיר למיני קינוח שחיתות מטורף! אם נפל לחיקכם מאגר חטיפי סניקרס מיני – אתם חייבים להכין את המתכון הזה.

מה צריך?

  • פופקורן מוכן מ-2 כוסות גרגירים
  • 1 כוס חמאה רכה
  • 2 כוסות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס סירופ תירס
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כוס בוטנים מלוחים
  • 30 חטיפים מיני סניקרס

מה לעשות? מכינים פופקורן כרגיל ומחממים תנור ל-200 מעלות. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים לסיר סוכר חום וסירופ תירס. מרתיחים במשך 5 דקות ומסירים מהאש. מערבבים עם סודה לשתייה. מסדרים את הפופקורן בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומעל לפופקורן שופכים את תערובת סירופ התירס ומערבבים לציפוי שווה. מפזרים בוטנים ואופים בתנור למשך שעה. מוציאים את התבנית, קוצצים גס את חטיפים הסניקרס ומפזרים מעל לפופקורן, מחזירים לתנור לעוד 3 דקות. מוציאים, מצננים וטורפים.

5. מרשמלו – פופקורן מתוק בטעם מרשמלו

התמכרות חדשה וקשה במיוחד – פופקורן דביק בטעם מרשמלו! חטיף גאוני וממש קל להכנה שמצריך אך ורק מיקרוגל – לא כיף חיים? יאללה, הגיע הזמן להפוך את הפופקורן מחטיף סטנדרטי לחטיף ברמה הגבוהה ביותר!

מה צריך?

  • 3 שקית פופקורן מיקרוגל מוכנות
  • 100 גרם חמאה
  • שקית קטנה של מרשמלוז
  • 1/2 כוס סוכר חום

מה לעשות? בקערת מיקרו מניחים את כל מצרכי התיבול, מכניסים למיקרוגל למשך 2-3 דקות, מוציאים, מערבבים ומחזירים לדקה. חוזרים על הפעולה הזאת עד שהכל נמס לחלוטין. מערבבים את קרם המרשמלו עם הפופקורן ומצננים.



6. חמאת בוטנים – פופקורן מתוק מלוח בטעם דבש ובוטנים

עוד מתכון קל להכנה אבל טעים במיוחד, הפעם משלב 2 טעמים מוכרים – בוטנים מלוחים עם דבש מתוק. בסוך ההכנה מתקבל פופקורן בטעם ממכר עד כדי כך שתרצו להוסיף אותו לעוגת היום-הולדת שלכם!

מה צריך?

  • 16 כוסות פופקורן מוכן
  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמציל וניל
  • מעט מלח
  • 1 כוס בוטנים שלמים

מה לעשות? בסיר קטן חממו (על אש בינונית) כוס דבש עם סוכר וערבבו עד שכל הסוכר נמס (בערך 5 דקות). מוסיפים חמאת בוטנים ותמצית וניל, מעט מלח ומערבבים היטב. יוצקים מעל לפופקורן חם ומפזרים בוטנים שלמים. מעבירים לנייר אפיה, מערבבים היטב ומצננים היטב.

7. מרגריטה – פופקורן קיצי בטעם טקילה ולימון

אם אתם מחפשים ריגושים של קיץ, המתכון הבא הוא בשבילכם! פופקורן בטעם מרגריטה מרעננת שמומלץ מאוד לאכול כשהגעגועים לקיץ תוקפים אתכם! אל תגידו שלא הזהרנו – ממכר!

מה צריך?

  • 12 כוסות פופקורן מוכן
  • 6 כפות חמאה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות טקילה
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1.5 כפות גרידת לימון
  • 1 חטיף דוריטוס חמוץ

מה לעשות? ממיסים את החמאה על אש בינונית ומסיפים את המרכיבים לסיר בסדר הבא: מית לימון, טקילה, סוכר, מלח, גרידת לימון. מערבבים מעט ומסירים מהאש. מפזרים פופקורן מוכן על נייר אפיה, יוצקים את רוטב המרגריטה ומערבבים לציפוי שווה. שוברים חטיף דוריטוס שלם לשברים גסים ומפזרים מעל לפופקורן. מצננים ומגישים.

8. שומשום – פופקורן מתוק/מלוח מיוחד במינו בטעם שומשום

כן, שומשום! אם לא שמעתם, לשומשום יש מגוון שימושים מלבד לקשט את הבורקס שלנו, שימוש נהדר ומיוחד שלו הוא שילובו עם פופקורן. אחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר לשדרוג פופקורן מהיר.

מה צריך?

  • 16 כוסות פופקורן מוכן
  • 6 כפות חמאה / שמן
  • 3/4 כוס שומשום
  • 1 כף סוכר
  • קורט מלח

מה לעשות? המיסו חמאה במחבת והוסיפו למחבת את השומשום + סוכר ומלח. קלו את השומשום עד שהוא מזהיב והסירו מהאש. ערבבו את חמאת השומשום עם פופקורן מוכן וצננו מעט.

9. לימון וצ’ילי – פופקורן חמוץ / חריף שמתפוצץ בפה

הטעם האחרון (והכי ממכר) הוא שילוב של טעמים חמוץ וחריף – מדובר על תיבול של לימון וצ’ילי שמפוצץ בפה והופך כל קערת פופקורן לחוויה אמיתית! קל מאוד להכין, קשה מאוד להפסיק לאכול.

מה צריך?

  • 1/2 כוס גרגירי פופקורן
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כפות חמאה מומסת
  • גירדה מ-2 לימונים
  • 1 כף צ’ילי חריך גרוס
  • מלח לפי הטעם

מה לעשות? מערבבים חמאה מומסת עם גרידת לימון וצ’ילי גרוס. מחממים 1/2 כוס שמן עם 1/2 כוס גרגירי פופקורן, ברגע שהפופקורן הראשון מתפוצץ בסיר מוסיפים את החמאה המתובלת ומכסים את הסיר מהר.

מכירים שילובים ותיבולים מעניינים לפופקורן? ספרו לנו עליהם בתגובות!

קטגוריות: כללי

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *