FoodisGood

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook

קבלו מתכונים ואוספים חדשים ישירות למייל

מנה חגיגית: פירות יבשים ממולאים בבשר ואורז

לקראת ט"ו בשבט – מנה חגיגית ומיוחדת של משמשים ושזיפים ממולאים בבשר ואורז, אפויים ברוטב עגבניות. מנה עיקרית שוברת שגרה שמשלבת מתוק עם מלוח, נראית מעולה וקלה מאוד להכנה.

מצרכים:

  • 25 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 25 משמשים מיובשים

לקציצות:

  • 300 גרם בשר טחון
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק וסחוטים היטב
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז מבושל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף מים

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • 4 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 1 קופסת עגבניות חתוכות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • מיץ מ-1/2 לימון גדול
  • 1 כף סוכר
  • 1 מים

לקישוט:

  • 1/2 פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות.
  3. יוצרים כדורים בקוטר של 1-2 ס"מ ומניחים על מגש.
  4. ממלאים את המשמשים והשזיפים בנדיבות בקציצות ומסדרים בסיר שטוח ורחב, שמתאים לתנור.
  5. מחממים בסיר נפרד שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
  6. מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות וסלרי. מערבבים ומוסיפים מיץ לימון, סוכר ומים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. יוצקים את הרוטב מעל הממולאים, מנערים את הסיר בעדינות כך שהרוטב יכסה את כל הקציצות.
  8. מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בתנור במשך 40-50 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים עם אורז לבן.
    בתאבון!

מתכוני ממולאים שאסור לפספס:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *