לקראת ט"ו בשבט – מנה חגיגית ומיוחדת של משמשים ושזיפים ממולאים בבשר ואורז, אפויים ברוטב עגבניות. מנה עיקרית שוברת שגרה שמשלבת מתוק עם מלוח, נראית מעולה וקלה מאוד להכנה.
מצרכים:
- 25 שזיפים מיובשים, מגולענים
- 25 משמשים מיובשים
לקציצות:
- 300 גרם בשר טחון
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק וסחוטים היטב
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כוס אורז מבושל
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף מים
לרוטב:
- 4 כפות שמן
- 4 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 1 קופסת עגבניות חתוכות
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים
- מיץ מ-1/2 לימון גדול
- 1 כף סוכר
- 1 מים
לקישוט:
- 1/2 פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 180 מעלות.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות.
- יוצרים כדורים בקוטר של 1-2 ס"מ ומניחים על מגש.
- ממלאים את המשמשים והשזיפים בנדיבות בקציצות ומסדרים בסיר שטוח ורחב, שמתאים לתנור.
- מחממים בסיר נפרד שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים.
- מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות וסלרי. מערבבים ומוסיפים מיץ לימון, סוכר ומים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- יוצקים את הרוטב מעל הממולאים, מנערים את הסיר בעדינות כך שהרוטב יכסה את כל הקציצות.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה ומעליו נייר אלומיניום ואופים בתנור במשך 40-50 דקות. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים עם אורז לבן.
בתאבון!