אספרגוס בתנור, בסיר וגם במיקרוגל + מתכונים טעימים

  פורסם בתאריך   על ידי   אין תגובות

את האספרגוס לרוב נפגוש כתוספת או כקישוט בצלחת. אך למען האמת, האספרגוס הוא הרבה יותר מזה: הוא מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים – מה שמקנה לנו תחושת שובע, בנוסף לוויטמנים הרבים כגון ויטמין A, C ו – K אשר מסייעים בין היתר במניעת דלקת פרקים ודלדול העצם.

למרות שכולנו מכירים את האספרגוס בצבעו הירוק, למעשה קיימים שלושה צבעים שונים – אספרגוס לבן ירוק וסגול, כאשר הירוק הוא הנפוץ ביותר בארץ ובעולם. בכתבה הבאה תלמדו איך מבשלים את הירק המרתק הזה ואילו מנות טעימות ניתן להכין איתו.

אספרגוס – ערכים תזונתיים ויתרונות בריאותיים

1. הפחתת הסיכון למחלות לב. האספרגוס מכיל כמות גבוהה מאוד של חומצה פולית ו-ווטימין B, מה שתורם להורדת סיכונים רבים כגון מחלות לב ומומים עצביים מולדים.

2. נלחם בסרטן. לפי מחקרים רבים נמצא כי האספרגוס מכיל כמות גבוהה של גלוטטיון – נוגד חמצון חזק, אשר תורם למלחמה במחלת הסרטן.



3. תורם לחיזוק השיער. ידוע שהאספרגוס הוא מקור מעולה לחלבון, וויטמין A ו-C, סידן וברזל, ובין היתר תורם למראה שיער בריא ולשערה חזקה יותר.

4. עוזר למערכת העיכול. בין היתר האספרגוס מכיל פחממה פרוביוטית אשר תורמת לתהליך של מערכת העיכול.

עוד ירקות בריאים שכדאי לדעת להכין:

5. תורם לירידה במשקל. באספרגוס אין כולסטרול או שומן מה שתורם לירידה במשקל למי מאיתנו ששומר על דיאטה

אז איך מכינים אספרגוס?

אחד היתרונות של האספרגוס שהוא נורא קל להכנה ויש כמה שיטות יעילות וזריזות, אם זה באידוי או בתנור – כך תכינו אספרגוס שילווה כל ארוחה. המתכונים מתאימים גם להכנת אספרגוס לבן.

אספרגוס בתנור

הכנת אספרגוס בתנור

  • 1 צרור אספרגוס טרי קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום טחון
  • ½ כף גבינת פרמזן מגוררת (אופציה)
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מניחים את האספרגוס בקערה ומערבבים עם שמן זית, גבינת פרמזן, שום, מלח ופלפל.
  3. מסדרים את האספרגוס על גבי נייר אפיה בשכבה אחידה.
  4. מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ-15 דקות עד להתרככות בהתאם לעובי האספרגוס.
  5. לפני ההגשה מוסיפים מעל את מיץ הלימון.

אספרגוס מאודה בסיר

  •  (לא חובה) סיר אידוי
  • 1 צרור אספרגוס טרי
  • 1 כפית שמן
  • ¼ כפית מלח
  • 3 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בחלקו התחתון של הסיר ומוסיפים מלח ושמן.
  2. חותכים את הקצוות הקשים של האספרגוס (ניתן לקלף בקולף ירקות במידה והקצוות קשיחים מידי).
  3. מניחים את האספרגוס בקומה העליונה של הסיר ומאדים למשך 5-10 דקות, בהתאם לעובי האספרגוס, עד להתרככות.
  • אם אין סיר אידוי ניתן להרתיח את האספרגוס בסיר רחב עם 3 כוסות מים וכפית מלח. לאחר הרתחה של 3 דקות מעבירים את האספרגוס לקערה גדולה עם מי קרח לדקה אחת.

אספרגוס במיקרוגל

מתכון לאספרגוס במיקרוגל

  • ¼ כוס מים
  • 450 גרם אספרגוס טרי
  • ½ כפית מלח
  • נייר סופג

אופן ההכנה

  1. ראשית כל מנקים את האספרגוס תחת מים קרים וחותכים את הקצוות. במידה והקצוות קשיחים מידי ניתן לקלוף בקולפן ירקות.
  2. מרססים 4 חתיכות נייר סופג במים, כך שהנייר יהיה לח אך לא מטפטף מים.
  3. מסדרים את הנייר בשורה ומניחים את האספרגוס באמצע.
  4. עוטפים את האספרגוס בנייר, מניחים על צלחת, ומכניסים למיקורגל למשך 3-4 דקות.
  • שיטת המיקרוגל פחות מומלצת מאחר והיא פוגעת בערכים התזונתיים של האספרגוס עצמו



מתכוני אספרגוס: 3 מתכונים טעימים עם אספרגוס

מתכונים בריאים וטעימים לשילוב ויטמינים וערכים תזונתיים בארוחה שלנו.

  1. אספרגוס מוקפץ בחומץ בלסמי: נהדר כתוספת לצד ארוחה או כסלט בהגשה לאורחים >> למתכון
  2. פסטה ברוטב שמנת אספרגוס: ארוחה טעימה, משביעה ובריאה כאחד. מנה מושלמת להגשה בארוחת צהריים >> למתכון
  3. מרק אספרגוס קטיפתי: לא רק בחורף, מרק אספרגוס קטיפתי ועשיר בוויטמינים קל להכנה >> למתכון

שיתוף

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *