פרנץ’ טוסט פשוט וקל שמכינים מחלה של שבת. פרוסות חלה טבולות בחלב ושמנת ומוגשות עם סירופ שאוהבים. הילדים ישתגעו על זה!
מתכון לפרנץ' טוסט מחלה של שבת
זמן הכנה: 10 דק' | זמן טיגון: 10 דק' | סה"כ: 20 דק'
מצרכים:
- 1 חלה ללא הקצוות
- 2 ביצים
- 1 כוס חלב
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- שמן או חמאה לטיגון
להגשה:
- 1/2 כוס סוכר
- 1/4 כפית קינמון טחון
- סירופ מייפל או כל סירופ שאוהבים
הוראות הכנה:
- טורפים היטב בקערה ביצים, שמנת, חלב, סוכר, תמצית וניל ומלח.
- פורסים את החלה לפרוסות בעובי של 3 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- יוצקים את הבלילה על פרוסות החלה ונותנים לנוח מספר דקות. במידת הצורך הופכים את הפרוסות על התבנית.
- מחממים מחבת על אש בינונית- נמוכה ומשמנים במעט שמן או חמאה. מטגנים כל פרוסה 4-5 דקות מכל צד, עד שהחלה מזהיבה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות ומעבירים לצלחת הגשה.
- בקערה קטנה מערבבים סוכר עם קינמון ומפזרים על החלה.
- מגישים לצד סירופ שאוהבים.
בתאבון!