זה אולי הקינוח הכי קלאסי ואהוב שיש – בלינצ'ס במילוי גבינה עשיר עם או בלי צימוקים. הילדים יעופו על המנה הזאת לארוחת ערב, המבוגרים עוד יותר!
זמן עבודה: 10 דקות | 7-10 בלינצ'סים
מצרכים:
מצרכים לבלינצ'ס:
- 2 ביצים
- כוס קמח
- כף סוכר
- כוס חלב
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 כפות שמן
- קורט מלח
מצרכים למילוי גבינה:
- 200 גרם גבינה ריקוטה
- 250 גרם גבינה לבנה
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- כוס צימוקים (אופציה, לא חובה)
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה (או בקערת המיקסר) מערבבים את כל מצרכי הבלינצ'ס, מלבד הקמח, עד לבלילה אחידה וללא גושים.
- מוסיפים את הקמח לאט לאט ותוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד שהקמח נטמע לגמרי בבלילה ומתקבל מרקם רך ואחיד.
- משמנים קלות מחבת גדולה יחסית. מעבירים לאש בינונית – נמוכה, יוצקים למרכז המחבת קצת מהבלילה ומסובבים את המחבת לפיזור הבלילה. הופכים מהר לצד שני וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי מילוי הגבינה, טועמים וממתיקים בעוד אבקת סוכר אם צריך.
- מורחים על כל דף בלינצ'ס שכבה דקה ממילוי הגבינה, מקפלים קצוות נגדיות אל פנים הבלינצ'ס ומגלגלים עד הסוף.
בתאבון!