מנת חזה עוף מפתיעה במרינדה פיקנטית שמשלבת סויה וג'ינג'ר. מנה מהירה וסופר טעימה שמוכנה תוך חצי שעה. מגישים לצד אורז יסמין.
זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 30 דק'
מצרכים:
- 1 ק"ג חזה עוף
- 3/4 כוס מיץ תפוזים
- 1 כף קורנפלור
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות קליפת תפוז מגוררת
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כפית צ'ילי אדום
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן
לקישוט:
- בצל ירוק חתוך לעיגולים
- להגשה: אורז יסמין
הוראות הכנה:
- מערבבים בקערה מיץ תפוזים וקורנפלור עד לקבלת נוזל חלק וללא גושים.
- מוסיפים רוטב סויה, קליפת תפוז, ג'ינג'ר, וצ'ילי אדום ומערבבים היטב.
- חותכים את חזה העוף לקוביות, שמים בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
- מחממים שמן מחבת גדולה או ווק ומטגנים את הבצל והשום למשך 2 דקות.
- מוסיפים לווק את העוף ומטגנים עד שהעוף והבצל זהובים. אם המחבת לא גדולה מספיק, מטגנים את קוביות העוף בסבבים.
- מוסיפים את רוטב התפוזים, מערבבים וממשיכים בבישול כ -3 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
- מסירים מהאש, מקשטים בבצל ירוק חתוך ומגישים.
בתאבון!