FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

איך מכינים אורז יסמין? מתכון לאורז מושלם

אורז יסמין הוא אורז קלאסי, קל להכנה ומתאים מאוד למגוון מנות (מוקפצים, תבשילים וכד'..) וזאת בזכות היותו אורז נטול ניחוחות מיוחדים. את אורז היסמין מאוד קל להכין. הוא מתאפיין בגזרה ארוכה ודקה והוא לא מאוד דביק. לפניכם מדריך הכנה לאורז יסמין מושלם.

מתכון לאורז יסמין קלאסי

זמן הכנה: 10 דק' | זמן בישול: 20 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 2 כוס אורז יסמין
  • 3 כוסות מים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף שטוחה מלח או על פי הטעם

הוראות הכנה:

  1. שוטפים את האורז, עד שהמים שקופים ומסננים במסננת.
  2. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים את האורז ומטגנים כ-2 דקות.
  3. יוצקים פנימה מים, מוסיפים מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 20 דקות.
  5. מכבים את האש, משאירים מכוסה 5 דקות, לאחר מכן מפוררים את האורז במזלג ומגישים.
    בתאבון!

עוד מדריכים להכנת אורז:

דילוג לתוכן