קינוח מושלם שמכינים בקלות > פיצת שוקולד שמכינים מבצק שמרים בשילוב שוקולד ותותים. למה אתם מחכים? רוצו להכין!
מתכון לפיצה שוקולד
זמן הכנה: 45 דק' (כולל התפחה) | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
לבצק:
- 400 גרם קמח
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
1 כפית מלח - 5 כפות שמן
- 1 כוס מים פושרים
לציפוי השוקולד:
- 1 כוס ממרח שוקולד אגוזי לוז או מה שאוהבים
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ
להגשה: 10 תותים שטופים וחצויים (או כל פרי אחר שאוהבים)
הוראות הכנה:
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה מים, שמן ומלח ולשים עד שמתקבל בצק גמיש. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
- יוצרים עיגול מהבצק, מכסים, ומתפיחים כחצי שעה.
- מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה גדולה או עגולה.
- לאחר חצי שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול אחד גדול או שניים קטנים יותר.
- מעבירים לתבנית, מורחים את השוקולד בעזרת מרית על גבי הבצק ומפזרים מעל שבבי שוקולד מריר. אם השוקולד נוקשה, מחממים מעט במיקרוגל.
- צובטים ומגלגלים את שולי הבצק ויוצרים מעין שוליים לבצק.
- אופים 12-15 דקות, עד שקצוות הפיצה משחימות מעט.
- מוציאים מהתנור, מקשטים בתותים חצויים ומגישים חם.
בתאבון!