פשטידת בצל פרווה שמכינים ממש בקלות

  פורסם בתאריך   על ידי   תגובה אחת

כשיש סיבה למסיבה, יש סיבה לפשטידה. אנחנו אוהבים את הפשטידות שלנו פרווה, מהסיבה שאפשר להגיש אותן בכל אירוח ובכל מאורע. לכן החלטנו לפנק אתכם במתכון לפשטידת בצל פרווה, כזאת שכולם אוהבים ואפילו יבקשו מכם את המתכון בסוף הערב.

אז איך מכינים פשטידת בצל פרווה?

יש שיעידו שבצל הוא הירק המושלם כמעט בכל מתכון. הוא בריא, הוא מתוק והוא נותן ארומה וערך מוסף לכל מנה. פשטידת בצל היא מנה מוצלחת שניתן להכין ממש בקלות מתפוחי אדמה מבושלים ובצל מטוגן. רוצים לגלות איך עושים את זה? ממש ככה:

מה צריך?

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים לבנים גדולים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לרצועות
  • 2 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • ½ כוס קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית אבקת מרק בטעם עוף, פטריות או בצל
  • מעט פלפל שחור

איך מכינים?

  1. תחילה מקלפים את תפוחי האדמה ומרתיחים בסיר גדול מלא במים, מבשלים למשך 20 דקות – לריכוך מלא.
  2. בינתיים על מחבת גדולה, מטגנים את הבצל עם שמן, עד שהבצל שקוף, זה ייקח 3-5 דקות ולא יותר.
  3. לאחר הטיגון מעבירים את הבצל למסננת עדינה מעל לכיור – לצינון וניקוז הנוזלים.
  4. מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר, מועכים לפירה ומצננים במקרר עד לשימוש.
  5. לאחר שציננו את הפירה, מערבבים בקערה גדולה פירה, ביצים, קמח, שמן, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור עד לכדי תערובת אחידה.
  6. מוסיפים בצל ומערבבים ערבוב אחרון – כך שהבצל יתפזר באופן די שווה בתערובת הפשטידה.
  7. משמנים תבנית פשטידה בינונית ויוצקים לתוכה את בלילת הפשטידה.
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים למשך 45 דקות.
  9. מוציאים את הפשטידה כאשר היא מוכנה וזהובה לצינון לפני ההגשה.



אנחנו יודעים שאתם אוהבים בצל, אחרת מה אתם עושים פה? קבלו 5 מתכוני בצל מעולים שכדאי לשמור להמשך:

ואם אתם בעניין של פשטידות פרווה, אנחנו ממש ממליצים לבקר בעמוד הבא >> מתכוני פשטידות פרווה מכל הסוגים

קטגוריות: כללי, מתכונים מיוחדיםתגיות:

שיתוף

תגובה אחת

  1. תומר :

    טעימה מאוד וקלה להכנה
    הכנתי בתבנית חד פעמי בינונית והכפלתיבחצי
    30 דקות אפיה

תגובות

כתובת האימייל שלך לא תפורסם בפומבי. שדות חובה מסומנים *