פשטידת בצל וגבינות זריזה והכי טעימה

על ידי FoodisGood  

מתכון לפשטידת בצל חלבית, קלה להכנה וטעימה במיוחד. פשטידה עשירה עם בצל לבן / סגול, בצל ירוק, פטריות וקוטג'.

  • זמן עבודה: 15 דקות
  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • 15 דקות

    45 דקות

    1 שעה

  • תבנית אובלית גדולה

מצרכים למתכון

לתערובת בצל

2 בצלים לבנים גדולים

1 בצל סגול גדול (או עוד בצל לבן)

3 גבעולי בצל ירוק

לפשטידת בצל ופטריות הוסיפו: 1/2 כוס פטריות שמפיניון פרוסות (לא חובה)

לבלילת הפשטידה

1 גביע קוטג' (או גבינה לבנה)

1/2 כוס שמן

3 ביצים

1 כוס קמח תופח

2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

להקרמה

100 גרם גבינה צהובה מגוררת

פרוסות כרישה (אופציה לשדרוג)

להגשה

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

הוראות הכנה

את הבצלים הלבנים והסגול נקלוף, נחצה ונפרוס לפרוסות דקות של חצי עיגול.

בקערה גדולה נערבב בצלים פרוסים עם שאר מרכיבי הפשטידה.

נשמן תבנית אובלית גדולה וניצוק לתוכה את תערובת הפשטידה.

נכסה את התבנית ונניח למשך חצי שעה.

נפזר גבינה צהובה מגוררת.

נאפה את הפשטידה בתנור חם על 180 מעלות למשך שעה.

ברגע שהפשטידה מוכנה, נוציא מהתנור ונפזר בצל ירוק קצוץ.

נניח לצינון של לפחות שעה, להבטחת התייצבות הפשטידה.

*הצעה לשדרוג הפשטידה: רגע לפני פיזור גבנה צהובה הניחו מעל לבלילת הפשטידה פרוסות כרישה ורק לאחר מכן פזרו את הגבינה.


אם אהבתם את הפשטידה הזאת, הנה כמה הצעות ששווה לנסות:

וגם - יש לנו עמוד שבטוח תאהבו >> 30 פשטידות קלות להכנה

שתפו את המתכון >>

3 דירוגים וחוות דעת

נועה

02/05/2018

פשטידה טעימה מאוד, במיוחד עם הכרישה!! (אני לא הכנסתי את הבצל הירוק לבלילה, אלא רק למעלה בסוף האפייה)

לאה

09/02/2018

שלום רב,
עדיין לא הכינותי, המתכון נשמע נהדר. ברצוני להדפיסו אך איני מוצאת
גירסת הדפסה. בהדפסה רגילה הפירסומות מסתירות את התוכן, גם לאחר ביטולן.
אשמח לקבל הנחייתכם.
תודה, לאה

סמדר

16/01/2018

מכניסים את הבצל הירוק גם לתוך הפשטידה או רק מפזרים מעל? למה מניחים את הפשטידה לחצי שעה לפני האפייה?

כל השדות נדרשים על מנת לדרג את המתכון. שם, אימייל, חוות דעת ומספר כוכבי דירוג.

00:00