האמת? אין פשוט מזה; גלידת סורבה היא קינוח פשוט, טעים וסופר קל. טוחנים פרי עם דבש, מקפיאים – וזה כל הסיפור.
הכלים שתצטרכו:
- בלנדר (רגיל או מוט)
- תבנית קלקר או תבנית סיליקון שמתאימה להקפאה (עדיף עם מכסה אבל אפשר להשתמש גם בניילון נצמד)
1. מתכון לגלידת סורבה אפרסק
מרכיבים:
מספר מנות: 4
מספר מנות: 4
- 450 גרם – אפרסק קפוא, חתוך לקוביות
- 85 גרם – דבש
הוראות הכנה:
- בעזרת הבלנדר טוחנים במשך כ-5 דק', אפרסק ודבש עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים למקפיא עד להקפאה מוחלטת. תהנו!
2. מתכון לגלידת סורבה מנגו
מרכיבים:
מספר מנות: 4
מספר מנות: 4
- 450 גרם – מנגו קפוא, חתוך לקוביות
- 85 גרם – דבש
הוראות הכנה:
- בעזרת הבלנדר טוחנים במשך כ-5 דק', מנגו ודבש עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים למקפיא עד להקפאה מוחלטת.
3. מתכון לגלידת סורבה מלון
מרכיבים:
מספר מנות: 4
מספר מנות: 4
- 450 גרם – מלון קפוא, חתוך לקוביות
- 85 גרם – דבש
הוראות הכנה:
- בעזרת הבלנדר טוחנים במשך כ-5 דק', מלון ודבש עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים למקפיא עד להקפאה מוחלטת.
4. מתכון לגלידת סורבה אוכמניות
מרכיבים:
מספר מנות: 4
מספר מנות: 4
- 450 גרם – אוכמניות קפואות
- 85 גרם – דבש
הוראות הכנה:
- בעזרת הבלנדר טוחנים במשך כ-5 דק', אוכמניות ודבש עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים למקפיא עד להקפאה מוחלטת. תהנו!
5. מתכון לגלידת סורבה תותים
מרכיבים:
מספר מנות: 4
מספר מנות: 4
- 450 גרם – תותים קפואים
- 85 גרם – דבש
הוראות הכנה:
- בעזרת הבלנדר טוחנים במשך כ-5 דק', תותים ודבש עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית, מכסים ומכניסים למקפיא עד להקפאה מוחלטת. תהנו!
טיפים ושדרוגים
- רצוי להיעזר במשקל מטבח לדיוק מושלם.
- להנאה מיטבית הוסיפו לסורבה חתיכות פרי קצוץ טרי לאחר הטחינה.
- ניתן לשדרג את הגלידה ולהוסיף נענע לבלנדר.
- אפשר להחליף את הדבש במי סוכר (אנחנו מעדיפים דבש).