רעיון יצירתי לארוחת ערב משביעה וללא גלוטן של תפוחי אדמה וביצים אפויות, עם גבינה מגוררת.
מתכון מעניין ומהיר שאפשר להכין ביחד עם הילדים.
מתכון לתפוח אדמה וביצה בתנור
זמן הכנה: 25 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 35 דק'
מצרכים:
- 4 תפוחי אדמה בינוניים/גדולים
- 1 וחצי ליטר מים רותחים
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 4 ביצים קטנות
- 1 עגבנייה
- מלח ופלפל שחור
- בצל ירוק חתוך דק לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים כ – 20 דקות, מוציאים מהסיר ומצננים מעט.
- מורידים את החלק העליון של תפוח האדמה לאורך ובעזרת כפית מוציאים חלק מתוכנו, כך שנוצרת גומה לאורך כל תפוח האדמה.
- את מלית תפוחי האדמה מעבירים לקערה קטנה.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום כ-5 דקות, עד לריכוך.
- מוסיפים למחבת את מילוי תפוחי האדמה וגבינה צהובה מגוררת. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה על תבנית האפייה ומטפטפים מעט שמן על כל תפוח אדמה.
- ממלאים תפוח אדמה במילוי שהכנו, דוחסים מעט ויוצרים גומה.
- שוברים לתוך כל גומה ביצה אחת, ממליחים מעט, מניחים פלח עגבנייה ואופים למשך כ- 10 דקות או עד שהביצה מתקשה.
- מקשטים בבצל ירוק חתוך דק ומגישים חם.
בתאבון!