FoodisGood

שיתוף ב whatsapp

ביצה בקן תפוחי אדמה (מהיר, בריא וללא גלוטן)

רעיון יצירתי לארוחת ערב משביעה וללא גלוטן של תפוחי אדמה וביצים אפויות, עם גבינה מגוררת. מתכון מעניין ומהיר שאפשר להכין ביחד עם הילדים.

מתכון לתפוח אדמה וביצה בתנור

זמן הכנה: 25 דק' | זמן אפייה: 15 דק' | סה"כ: 35 דק'

מצרכים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים/גדולים
  • 1 וחצי ליטר מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 4 ביצים קטנות
  • 1 עגבנייה
  • מלח ופלפל שחור
  • בצל ירוק חתוך דק לקישוט

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים כ – 20 דקות, מוציאים מהסיר ומצננים מעט.
  3. מורידים את החלק העליון של תפוח האדמה לאורך ובעזרת כפית מוציאים חלק מתוכנו, כך שנוצרת גומה לאורך כל תפוח האדמה.
  4. את מלית תפוחי האדמה מעבירים לקערה קטנה.
  5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ושום כ-5 דקות, עד לריכוך.
  6. מוסיפים למחבת את מילוי תפוחי האדמה וגבינה צהובה מגוררת. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מניחים את תפוחי האדמה על תבנית האפייה ומטפטפים מעט שמן על כל תפוח אדמה.
  8. ממלאים תפוח אדמה במילוי שהכנו, דוחסים מעט ויוצרים גומה.
  9. שוברים לתוך כל גומה ביצה אחת, ממליחים מעט, מניחים פלח עגבנייה ואופים למשך כ- 10 דקות או עד שהביצה מתקשה.
  10. מקשטים בבצל ירוק חתוך דק ומגישים חם.
    בתאבון!

עוד מתכוני תפוחי אדמה לארוחת ערב:

שיתוף

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *