FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון לטוויל וניל מתוק, דקיק ומושלם

מתכון מפורט להצלחה מובטחת בהכנת טוויל מתוק קלאסי בטעם וניל. הטוויל הוא עוגייה דקיקה ופריכה שאופים בזמן ממש קצר ומעצבים לצורה שאוהבים. העיצוב נשמר כשהעוגייה מתקררת ואז אפשר להגיש לצד תוספות, למלא במילוי שאוהבים או לשים כקישוט לקינוח מושקע..

מתכון לעוגיות טוויל צרפתיות

מצרכים:

  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 חלבונים גדולים
  • 100 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה:

  1. מקציפים בקערה סוכר וחלבונים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט אוורירית.
  2. מוסיפים חמאה מומסת ותמצית וניל ומקציפים לאיחוד.
  3. מוסיפים את הקמח ומקציפים עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה.
  4. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אפשר לילה שלם).
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות, במצב רגיל (לא טורבו).
  6. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן או בחמאה מומסת.
  7. מניחים על נייר האפייה המשומן 2 כפות מהבלילה ומשטחים לעיגולים אחידים בעזרת גב הכף.
  8. במידה ורוצים לעצב את העוגיות לצורות מיוחדות בתום האפייה, רצוי להכין 2-3 עוגיות בכל פעם.
  9. אופים 6-7 דקות או עד שגוון העוגייה משתנה לזהוב בהיר.
  10. מוציאים את התבנית ומחלצים את העוגייה בעזרת מרית.
  11. את הטוויל מעצבים לצורה הרצויה מיד, כאשר הטוויל עדין חם.
  12. ממשיכים באפייה עד שמכינים את כל העוגיות.
  13. מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה עד לשימוש.

עיצוב הטוויל:

  1. לצורה הקלאסית – עוגייה מעוגלת: מצמידים את העוגייה החמה על מערוך ומשחררים לאחר כדקה.
  2. לצורת כוס קטנה – מניחים את העוגייה המוכנה על תחתית כוס ולוחצים.
  3. לצורת סיגר – מגלגלים את העוגייה לצורת גליל הדוק או משוחרר.
    בתאבון!

עוד מתכוני עוגיות מיוחדות:

דילוג לתוכן