FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: גפילטע פיש אוורירי וקל להכנה

יש בתים מסוימים שלא מעבירים את פסח בלי גפילטע פיש! אם גם אתם רוצים ליהנות מהמאכל המסורתי האהוב הזה – לפניכם מתכון קל ולא מסובך להכנת גפילטע בסיסי מעולה. חשוב לזכור שלכל עדה גרסה משלה לגפילטע וטעמים מיוחדים רק לה.

מתכון לגפילטע פיש

מצרכים:

לקציצות:

  • 2 ק"ג דג קרפיון טרי
  • 2 ביצים טריות
  • 1 ביצה קשה מגוררת
  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר או לפי הטעם
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • תבלינים בהתאם לגרסה
  • הביתית למתכון

לציר:

  • ראשים ועצמות של הקרפיון
  • 2 גזרים קלופים
  • 2 בצלים קלופים
  • 1 ענף סלרי
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף סוכר או לפי הטעם
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 2 ליטר מים

הוראות הכנה:

  1. מפלטים את הדגים ומסירים את העור או מבקשים מהמוכר לעשות זאת.
  2. שומרים את הראש והאדרות להכנת הציר.

להכנת הציר:

  1. מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  3. מסירים מהאש, מצננים ומסננים. שומרים את הגזרים והבצל להכנת הקציצות ואת הציר מניחים בצד.

להכנת הקציצות:

  1. במעבד מזון קוצצים דק את הדג יחד עם גזר אחד והבצלים מהציר.
  2. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
  3. מוסיפים 1/2 כוס מהציר שהתקרר בינתיים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
  4. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

לבישול הקציצות:

  1. מעבירים את הציר לסיר גדול ורחב ומביאים לרתיחה.
  2. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומכניסים בזהירות לציר. הקציצות תופחות בזמן הבישול.
  3. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה.

להגשת המנה:

  1. מעבירים בזהירות את הקציצות לקערת הגשה עמוקה.
  2. מסננים את הציר ויוצקים על הקציצות, בגובה של כ – 2 ס"מ.
  3. פורסים את הגזר ששמרנו מהציר לעיגולים דקים ומניחים עיגול מעל כל קציצה.
  4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להגשה.
    בתאבון!
דילוג לתוכן