יש בתים מסוימים שלא מעבירים את פסח בלי גפילטע פיש! אם גם אתם רוצים ליהנות מהמאכל המסורתי האהוב הזה – לפניכם מתכון קל ולא מסובך להכנת גפילטע בסיסי מעולה. חשוב לזכור שלכל עדה גרסה משלה לגפילטע וטעמים מיוחדים רק לה.
מתכון לגפילטע פיש
מצרכים:
לקציצות:
- 2 ק"ג דג קרפיון טרי
- 2 ביצים טריות
- 1 ביצה קשה מגוררת
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1 כף מלח
- 2 כפות סוכר או לפי הטעם
- 2 כפיות פלפל שחור
- תבלינים בהתאם לגרסה
- הביתית למתכון
לציר:
- ראשים ועצמות של הקרפיון
- 2 גזרים קלופים
- 2 בצלים קלופים
- 1 ענף סלרי
- 1 כפית גרגרי פלפל שחור
- 2 עלי דפנה
- 1 כף סוכר או לפי הטעם
- 1 כפית גדושה מלח
- 2 ליטר מים
הוראות הכנה:
- מפלטים את הדגים ומסירים את העור או מבקשים מהמוכר לעשות זאת.
- שומרים את הראש והאדרות להכנת הציר.
להכנת הציר:
- מכניסים את כל מרכיבי הציר לסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
- מסירים מהאש, מצננים ומסננים. שומרים את הגזרים והבצל להכנת הקציצות ואת הציר מניחים בצד.
להכנת הקציצות:
- במעבד מזון קוצצים דק את הדג יחד עם גזר אחד והבצלים מהציר.
- מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שאר החומרים ומתבלים.
- מוסיפים 1/2 כוס מהציר שהתקרר בינתיים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
- מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
לבישול הקציצות:
- מעבירים את הציר לסיר גדול ורחב ומביאים לרתיחה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומכניסים בזהירות לציר. הקציצות תופחות בזמן הבישול.
- מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה.
להגשת המנה:
- מעבירים בזהירות את הקציצות לקערת הגשה עמוקה.
- מסננים את הציר ויוצקים על הקציצות, בגובה של כ – 2 ס"מ.
- פורסים את הגזר ששמרנו מהציר לעיגולים דקים ומניחים עיגול מעל כל קציצה.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר עד להגשה.
בתאבון!