FoodisGood

עוגת וניל ופילו בסגנון יווני

קינוח יווני מסורתי עשוי שכבות פילו, פודינג וניל עם סולת וציפוי סירופ מתוק. לבסוף מתקבלת עוגת וניל שונה ומיוחדת, טעימה מאוד!

מתכון לעוגת וניל בסגנון יווני

זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 1 חבילת מאפה פילו, מופשר בהתאם להוראות ע"ג האריזה.
  • 220 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

לפודינג וניל:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 220 גרם סוכר
  • 1/2 ליטר חלב
  • 2 מכלי שמנת לבישול 15%
  • 160 גרם סולת דקה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח

לסירופ:

  • 1 וחצי כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • קליפה מלימון אחד
  • מקל קינמון

לקישוט:

  • שקדים טבעיים קלופים וחצויים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 175 מעלות ומשמנים בנדיבות בחמאה תבנית בגדול 23×33 ס"מ, תחתית ודפנות.

להכנת פודינג וניל:

  1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וקורט מלח עד שמתקבל קצף בהיר ורך.
  2. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף תפוח ומבריק. מניחים בצד.
  3. בסיר נפרד יוצקים חלב, שמנת לבישול ואת שאר הסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  4. ברגע שהחלב מתחיל לבעבע מוסיפים פנימה לאט ותוך כדי ערבוב סולת ותמצית וניל.
  5. מנמיכים לחום בינוני, מבשלים כ – 5 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת הופכת לקרמית וסמיכה.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורה חמימה ומערבבים מידי פעם.
  7. כשהפודינג התקרר מאחדים עם תערובת הביצים ומערבבים בעדינות. ממשיכים לערבב מידי פעם או שמכסים בעזרת ניילון נצמד על הפודינג עד לשימוש, למניעת היווצרות קרום.

להרכבת העוגה:

  1. מניחים דף פילו על גבי התבנית, כך שהוא מכסה את תחתית והדפנות ובולט החוצה.
  2. מברישים בחמאה מומסת, מניחים דף נוסף באותה הצורה ומברישים גם אותו בחמאה. כך עושים עד שהכנתם שכבה של 5 דפי פילו אחד על השני. משמנים גם את השכבה העליונה.
  3. יוצקים את הפודינג על דפי הפילו ומיישרים עם מרית.
  4. מקפלים את שולי דפי הפילו כלפי פנים ומברישים בחמאה.
  5. מניחים מעל 4 דפי פילו נוספים מעל כך שיכסו את התבנית בלבד, מברישים ביניהם חמאה.
  6. בעזרת המברשת דוחפים בעדינות את קצוות דפי הפילו בדפנות התבנית ומברישים בנדיבות חמאה מעל.
  7. מסמנים עם סכין חדה בשכבת הבצק העליונה את גודל המנות הרצוי, מבלי להגיע למילוי הגבינה. אם נשארה חמאה מומסת שופכים מעל.
  8. מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהפילו פריך וזהוב.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:

  1. בסיר קטן שמים מים, סוכר, קליפת לימון ומקל קינמון ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס.
  3. מכבים את האש, מוסיפים דבש ומערבבים. מוציאים את מקל הקינמון ומצננים לחלוטין.

להגשה:

  1. כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הקר מעל העוגה.
  2. מאפשרים לסירופ להיספג, מצננים, מקשטים בשקדים ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות וניל מומלצות:

אולי יעניין אותך...

תגובות

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *