FoodisGood

מצרכים פופולרים
בשר, דגים ועוף
ירקות ופירות
מצרכים בריאים

עוגת וניל ופילו בסגנון יווני

קינוח יווני מסורתי עשוי שכבות פילו, פודינג וניל עם סולת וציפוי סירופ מתוק. לבסוף מתקבלת עוגת וניל שונה ומיוחדת, טעימה מאוד!

מתכון לעוגת וניל בסגנון יווני

זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי

מצרכים:

לבסיס העוגה:

  • 1 חבילת מאפה פילו, מופשר בהתאם להוראות ע"ג האריזה.
  • 220 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

לפודינג וניל:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 220 גרם סוכר
  • 1/2 ליטר חלב
  • 2 מכלי שמנת לבישול 15%
  • 160 גרם סולת דקה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח

לסירופ:

  • 1 וחצי כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כפות דבש
  • קליפה מלימון אחד
  • מקל קינמון

לקישוט:

  • שקדים טבעיים קלופים וחצויים

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל – 175 מעלות ומשמנים בנדיבות בחמאה תבנית בגדול 23×33 ס"מ, תחתית ודפנות.

להכנת פודינג וניל:

  1. בקערת מיקסר מקציפים ביצים וקורט מלח עד שמתקבל קצף בהיר ורך.
  2. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף תפוח ומבריק. מניחים בצד.
  3. בסיר נפרד יוצקים חלב, שמנת לבישול ואת שאר הסוכר ומביאים לסף רתיחה.
  4. ברגע שהחלב מתחיל לבעבע מוסיפים פנימה לאט ותוך כדי ערבוב סולת ותמצית וניל.
  5. מנמיכים לחום בינוני, מבשלים כ – 5 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת הופכת לקרמית וסמיכה.
  6. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורה חמימה ומערבבים מידי פעם.
  7. כשהפודינג התקרר מאחדים עם תערובת הביצים ומערבבים בעדינות. ממשיכים לערבב מידי פעם או שמכסים בעזרת ניילון נצמד על הפודינג עד לשימוש, למניעת היווצרות קרום.

להרכבת העוגה:

  1. מניחים דף פילו על גבי התבנית, כך שהוא מכסה את תחתית והדפנות ובולט החוצה.
  2. מברישים בחמאה מומסת, מניחים דף נוסף באותה הצורה ומברישים גם אותו בחמאה. כך עושים עד שהכנתם שכבה של 5 דפי פילו אחד על השני. משמנים גם את השכבה העליונה.
  3. יוצקים את הפודינג על דפי הפילו ומיישרים עם מרית.
  4. מקפלים את שולי דפי הפילו כלפי פנים ומברישים בחמאה.
  5. מניחים מעל 4 דפי פילו נוספים מעל כך שיכסו את התבנית בלבד, מברישים ביניהם חמאה.
  6. בעזרת המברשת דוחפים בעדינות את קצוות דפי הפילו בדפנות התבנית ומברישים בנדיבות חמאה מעל.
  7. מסמנים עם סכין חדה בשכבת הבצק העליונה את גודל המנות הרצוי, מבלי להגיע למילוי הגבינה. אם נשארה חמאה מומסת שופכים מעל.
  8. מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהפילו פריך וזהוב.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:

  1. בסיר קטן שמים מים, סוכר, קליפת לימון ומקל קינמון ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס.
  3. מכבים את האש, מוסיפים דבש ומערבבים. מוציאים את מקל הקינמון ומצננים לחלוטין.

להגשה:

  1. כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הקר מעל העוגה.
  2. מאפשרים לסירופ להיספג, מצננים, מקשטים בשקדים ומגישים.
    בתאבון!

עוד עוגות וניל מומלצות:

💕 אולי יעניין אותך...
הכנת גנאש שוקולד | תמונה: shutterstock
גנאש שוקולד • איך מכינים גנאש מנצח? (+טיפים)
Chicken-cutlets-in-lemon
קציצות עוף בלימון עסיסיות וקלות להכנה
forbidden-baby-foods
צ'ק ליסט: 5 מזונות אסורים לתינוק עד גיל שנה
cheese-burrekas
4 מתכונים לבורקס גבינה מעולים
🆕 הכי חדשים
xr:d:DAF_rnF2-Rs:25,j:3825106507532240879,t:24041110
סלט פלפלים חריפים קלויים (חריף אש 🔥)
xr:d:DAF_rnF2-Rs:24,j:1452835404027134956,t:24041110
5 סלטים טריים ורעננים לשולחן החג
xr:d:DAF_rnF2-Rs:22,j:1345874896885733063,t:24041106
סלט בטטה אסייתי לאירוח מושלם
🔥 הכי פופולרי היום
top-10-passover-chocolate-cakes
עוגת שוקולד לפסח • 10 העוגות הכי מומלצות!
gluten-free-cheese-rolls
לחמניות כשרות לפסח • 5 מתכונים שאתם באמת אוהבים
passover-latkes-pic
מתכון: לטקעס לפסח • לביבות קמח מצה ב-5 דקות
best-passover-chocolate-balls
כדורי שוקולד לפסח • מתכון מנצח מ-4 מצרכים
meat-number-5
בשר מספר 5 (צלי כתף) • איך מבשלים + מתכון בסיסי
passover-knaidlach-pic
קניידלך • מתכון למרק קניידלך + 7 טיפים להצלחה
chocolate-espresso-cake
עוגת שוקולד-קפה בלי טיפת קמח
chocolate-and-mousse-roulade-cake
עוגת רולדה כשרה לפסח (עוגה מדהימה!)
cabbage-dill-salad
סלט כרוב ושמיר עשיר בצ'יק
xr:d:DAF_rnF2-Rs:20,j:1954986387199031713,t:24040718
5 סלטי אולמות אירועים מושלמים לאירוח בפסח 🍷
דילוג לתוכן