קינוח יווני מסורתי עשוי שכבות פילו, פודינג וניל עם סולת וציפוי סירופ מתוק. לבסוף מתקבלת עוגת וניל שונה ומיוחדת, טעימה מאוד!
מתכון לעוגת וניל בסגנון יווני
זמן הכנה: 45 דק' | זמן אפייה: 45 דק' | סה"כ: שעה וחצי
מצרכים:
לבסיס העוגה:
- 1 חבילת מאפה פילו, מופשר בהתאם להוראות ע"ג האריזה.
- 220 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
לפודינג וניל:
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 220 גרם סוכר
- 1/2 ליטר חלב
- 2 מכלי שמנת לבישול 15%
- 160 גרם סולת דקה
- 2 כפיות תמצית וניל
- 120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
לסירופ:
- 1 וחצי כוסות מים
- 3 כוסות סוכר
- 2 כפות דבש
- קליפה מלימון אחד
- מקל קינמון
לקישוט:
- שקדים טבעיים קלופים וחצויים
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל – 175 מעלות ומשמנים בנדיבות בחמאה תבנית בגדול 23×33 ס"מ, תחתית ודפנות.
להכנת פודינג וניל:
- בקערת מיקסר מקציפים ביצים וקורט מלח עד שמתקבל קצף בהיר ורך.
- מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף תפוח ומבריק. מניחים בצד.
- בסיר נפרד יוצקים חלב, שמנת לבישול ואת שאר הסוכר ומביאים לסף רתיחה.
- ברגע שהחלב מתחיל לבעבע מוסיפים פנימה לאט ותוך כדי ערבוב סולת ותמצית וניל.
- מנמיכים לחום בינוני, מבשלים כ – 5 דקות, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת הופכת לקרמית וסמיכה.
- מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים לאיחוד. מצננים לטמפרטורה חמימה ומערבבים מידי פעם.
- כשהפודינג התקרר מאחדים עם תערובת הביצים ומערבבים בעדינות. ממשיכים לערבב מידי פעם או שמכסים בעזרת ניילון נצמד על הפודינג עד לשימוש, למניעת היווצרות קרום.
להרכבת העוגה:
- מניחים דף פילו על גבי התבנית, כך שהוא מכסה את תחתית והדפנות ובולט החוצה.
- מברישים בחמאה מומסת, מניחים דף נוסף באותה הצורה ומברישים גם אותו בחמאה. כך עושים עד שהכנתם שכבה של 5 דפי פילו אחד על השני. משמנים גם את השכבה העליונה.
- יוצקים את הפודינג על דפי הפילו ומיישרים עם מרית.
- מקפלים את שולי דפי הפילו כלפי פנים ומברישים בחמאה.
- מניחים מעל 4 דפי פילו נוספים מעל כך שיכסו את התבנית בלבד, מברישים ביניהם חמאה.
- בעזרת המברשת דוחפים בעדינות את קצוות דפי הפילו בדפנות התבנית ומברישים בנדיבות חמאה מעל.
- מסמנים עם סכין חדה בשכבת הבצק העליונה את גודל המנות הרצוי, מבלי להגיע למילוי הגבינה. אם נשארה חמאה מומסת שופכים מעל.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 45 דקות או עד שהפילו פריך וזהוב.
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ:
- בסיר קטן שמים מים, סוכר, קליפת לימון ומקל קינמון ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס.
- מכבים את האש, מוסיפים דבש ומערבבים. מוציאים את מקל הקינמון ומצננים לחלוטין.
להגשה:
- כשהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ הקר מעל העוגה.
- מאפשרים לסירופ להיספג, מצננים, מקשטים בשקדים ומגישים.
בתאבון!