הסמוסה הוא מאפה מסורתי – כיסונים שעשוים מתערובת של קמח רגיל וקמח חומוס וממולאים בתפוחי אדמה, עגבניות ואפונה. לרוב הסמוסה מטוגנים בשמן עמוק, אבל כאן אנחנו מגישים כיסונים אפויים, מה שמפשט את ההכנה והופך את המנה לבריאה יותר.
מתכון לסמוסה הודית
זמן הכנה: 45 דק' | זמן בישול: 15 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
(14 כיסונים)
לבצק הסאמוסה:
- 1 כוס קמח חומוס
- 1 כוס קמח רגיל
- 1 כפית גרגירי כמון
- 1/2 כפית מלח
- 4 כפות שמן
- חצי כוס מים
למילוי:
- 4 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שמן
- 2 בצלים קטנים, קצוצים דק
- 3 כפות זרעי כוסברה
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל
- 1/2 כפית פלפל קאיין
- 1/8 כפית קינמון
- 2 עגבניות קצוצות דק (רצוי עגבניות תמר)
- 1/2 כוס אפונה קפואה
לציפוי:
- ביצה טרופה
הוראות הכנה:
להכנת הבצק:
- מערבבים קמח חומוס, קמח רגיל, כמון ומלח.
- מוסיפים שמן ולשים עד שהשמן נספג כולו.
- מוסיפים מים בהדרגתיות ולשים היטב את הבצק. מתקבל בצק גמיש ומעט קשה.
- משמנים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
להכנת המילוי והכנת הכיסונים:
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים שהומלחו קלות.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לחום לבינוני-נמוך ומבשלים עד לריכוך, כ-20 דקות.
- מסננים, מעבירים לקערה ובעזרת מזלג מפוררים למחית גסה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית-גבוהה; מוסיפים את הבצל וכל התבלינים ומטגנים כ – 5 דקות, עד שהבצל הופך לצבע חום.
- מסירים מהאש, מוסיפים עגבניות ואפונה ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לקערת הפירה ומערבבים היטב.
- מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לכ – 14 חתיכות.
- משטחים כל חתיכה למעין ריבוע, מניחים כפית גדושה מהמילוי במרכז הבצק, מקפלים את הבצק בצורת משולש וצובטים לכל האורך כך שהמילוי יהיה עטוף מכל הצדדים.
- מניחים על תבנית אפייה, מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש כ-15 דקות, עד שהסמוסה זהובה.
- מגישים חם.
בתאבון!