הכיור הוא אחד המקומות הפעילים והמשומשים בבית, אם לא הכי משומש. אנחנו משתמשים בכיור בתדירות גבוהה יותר מכל אזור אחר במטבח. תחשבו על זה, כל דבר שקשור לאוכל ולהכנתו, עובר בכיור. בין אם אתם מתכננים דירה חדשה או פשוט משפצים את המטבח – המדריך הזה בשבילכם!
כיום קיימות אין ספור אפשרויות המשלבות ביניהן גם את היופי וגם את האופי. אך לפני שאתם רצים להחליט, כדאי להתחשב בכמה פרמטרים:
עיצוב המטבח: במידה ובחרתם לעצב את המטבח שלכם בסגנון מסוים, כמו למשל מטבח כפרי, כדאי להתמקד יותר בכיור המשלב את העיצוב וישתלב מבחינה ויזואלית עם השיש אותו בחרתם. כמובן שכדאי להתייחס לעניין של עמידות הכיור לסדקים וכתמים ולהצטייד מראש בחומרי הניקוי שמתאימים לאותו כיור שבחרתם.
גודל המטבח: במידה ואתם גרים בדירת ארבעה חדרים ומעלה, עם מטבח מרווח ורחב ידיים – כיור מחולק אולי יהיה אופציה הרבה יותר נוחה לכם. במידה ואתם שוכרים דירת חדר במרכז הארץ או גרים בסטודיו, יכול מאוד להיות שכיור אחיד עם חלק אחד יהיה יותר פרקטי ושימושי עבורכם.
תדירות השימוש בכיור: אם בדיוק זכיתם במקום הראשון במאסטר שף, או שאתם פשוט נורא אוהבים לבשל – יוכל להתאים לכם כיור גדול, רחב שיספיק לכם גם לסירים הגדולים וגם יכיל טוחן אשפה שיחסוך לכם זמן בניקיונות. במידה ואתם מבשלים, אבל איך לאמר – חביתה וטוסטים, או שפשוט אין לכם זמן להתעסק בזה, כדאי מאוד שלא תשקיעו יתר על המידה בכיור ותסתפקו בכיור הסטנדרטי והפשוט, כזה שישרת אתכם בדיוק לצרכים שלכם.
חומר הכיור
ניקיון הכיור, עמידותו ועיצובו תלויים בצורה ישירה בחומר ממנו הוא עשוי. נירוסטה, חרסינה ואבן טבעית הם רק חלק מהחומרים שתיתקלו בהם במהלך הבחירה, אז חשוב שתדעו לקראת מה אתם באים ומה היתרונות והחסרונות של כל חומר.
כיור נירוסטה
- למה כן? בכל מה שקשור לניקיון ועמידות – זה החומר שלכם! נירוסטה היא חומר עמיד לטווח ארוך מאוד והרבה יותר חשוב – קל לניקיון. כל אותם כתמים עיקשים שנשארים על כיורים אחרים ולא יורדים, בהחלט קלים לניקוי ואין סכנה של סדקים ושברים.
- למה לא? מאחר ומדובר בכל זאת במתכת, יש סיכוי שהכיור שלכם יישרט ויישארו סימנים תמידיים. רוב החברות שמוכרות את הכיור הזה יציעו לכם לקנות איתו מוצרים נלווים כמו רשת תחתונה המונחת בתחתית הכיור.
כיור חרסינה
- למה כן? הרוב הגדול של הכיורים עשויים מחרסינה. מבחינת עיצוב, כמו למשל מטבח כפרי, כיור החרסינה משתלב באופן מושלם מבחינת נראות וצבע ויש לו אינסוף אפשרויות.
- למה לא? מאחר ומדובר לרוב בצבע בהיר של החומר, לכתמים יש נטייה להיצרב בחרסינה ולהשאיר סימן שיהיה קשה להוריד אחר כך.
כיור גרניט
- למה כן? חומר הגרניט עמיד בפני כתמים עיקשים, כתמי מים ושריטות, כך שבמידה והם ישנם, לא רואים אותם.
- למה לא? כאשר מדובר בכיורי גרניט המגיעים בצבעים בהירים, ישנו סיכוי שיישארו כתמים מסוימים וזה דורש טיפול ומעקב תמידי.
כיור מאבן טבעית
- למה כן? מבחינת עיצוב וכל מה שנוגע לנראות המטבח והשיש, כיור העשוי מאבן טבעית יכול להשתלב באופן נהדר ולתת למטבח שלכם מראה משודרג ויפה יותר, מאחר וקיימות המון אפשרויות לעיצוב האבן עצמה.
- למה לא? לכל דבר יפה ואיכותי יש מחר. חומר האבן הטבעית יעלה לכם כנראה יותר מכיור סטנדרטי. בנוסף קיים הסיכון לשריטות וסדקים. בניקיון כיור מסוג זה חשוב להשתמש בחומרי ניקוי מיוחדים המותאמים לחומר הספציפי הזה.
צורה, פרקטיקה וחלוקת הכיור
חלק אחד או שניים, מלבני או מרובע? צורת הכיור תקבע את הפרקטיקה ואת נוחות השימוש בו. קחו בחשבון את תכיפות השימוש והאופי, כמו גם צרכים מיוחדים כמו הפרדת כלים בגלל אלרגיה של בן משפחה.
כיור בעל תא יחיד
- למה כן? כל דבר שהוא גדול ומכיל מספיק מקום שימושי באופן אוטומטי, במיוחד אם מדובר בשטיפת כלים גדולים ורחבים כמו סירים עמוקים. כיור מרובע או עגול גדול, בלי חלוקה לתאים, הופך שטיפת כלים כמו תבניות ארוכות, סירי בישול גדולים וכד'.. לקלה הרבה יותר.
- למה לא? אם אתם בדיוק באמצע השרייה של מזון כלשהו בצלחת גדולה, אבל בדיוק עכשיו אתם חייבים לשטוף ירקות כדי להכין את הסלט שחיכיתם לו כל היום – זה יכול להוות קצת בעיה ולדרוש מכם יותר מאמץ ומיקום מחדש. כשיש כיור אחד לרוב אנחנו נשתמש בו להכל, במידה ונצטרך לבצע כמה פעולות בו זמנית, כנראה שנצטרך לחכות עם זה עד לאחרי שנסיים עם המטלה הראשונה.
כיור מחולק לשניים, תא גדול ותא קטן
- למה כן? טוב, זה די ברור למה שני תאים נפרדים הם הרבה יותר נוחים. כשאנחנו רוצים לשטוף כלים אבל להכין אוכל ולעשות זאת בו זמנית – לא תמיד זה מתאפשר כשיש לנו רק תא אחד. יש מקרים בהם אנחנו ממש לא רוצים שהסבון יגע לנו באוכל, במידה ויש משהו בכיור. עם חלוקה של תא קטן ותא גדול תוכלו בקלות לשטוף את החסה מבלי להתייחס לעובדה שהחלק השני של הכיור מלא בכלים.
- למה לא? עם כל זה שזה נהדר שיש לכם כיור מחולק לשניים, יחסית לכיור אשר לא מחולק בכלל, שלכם עדין קטן יותר באופן יחסי. במידה ויש לכם סיר גדול שאתם צריכים לשטוף אבל אין מספיק מקום בכיור זאת בעיה. אם אתם מרבים לבשל עם סירים ותבניות גדולות וודאו שהתא הגדול מספיק גדול עבור הכלים שלכם.
כיור עם טוחן אשפה
- למה כן? זה הרבה יותר נוח כשיש טוחן אשפה, פחות התעסקות שאף אחד מאיתנו לא אוהב. מי לא היה רוצה פשוט לנגב את השיש לתוך הכיור ולדעת שכל שאריות האוכל פשוט ייאספו במקום אחד?
- למה לא? עם כמה שזה נהדר, טוחן אשפה, כמו כל מוצר חשמלי אחר, מצריך תחזוקה. לא כל דבר ניתן לטחון ולעתים הוא נסתם, נתקע או סתם מתקלקל. אם אין לכם זמן ורצון לתחזק ולשמור על מכשירי החשמל שלכם – זה פשוט לא ילך.
משפצים את המטבח? המדריך המלא לבחירת כיריים למטבח! כולל יתרונות וחסרונות של כל סוג כיריים (גז, חשמליות או אינדוקציה). למדריך המלא: איך לבחור כיריים למטבח