מתכון מנצח לארוחת צהריים / ערב שוברת שגרה – פיצה בשר מדליקה שמכינים ממש בקלות על טורטייה. אפשר לקרוא למאפה הזה לחמעג'ון לעצלנים, אבל זה לא משנה איך תקראו לו – הוא הולך להיכנס לתפריט השבועי שלכם בוודאות.
זמן עבודה: 10 דקות | 4-6 טורטיות
מצרכים:
- 4 טורטיות גדולות או 6 בינוניות
- 1/2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- 1 בצל חתוך לרבעים
- 2 שיני שום קלופות
- 1/4 פטרוזיליה קצוצה
- 200 גרם בשר טלה טחון או בשר בקר טחון
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- ½ כפית פלפל
- ½ כפית כמון טחון
- ½ כפית מלח
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- ציוד מיוחד: מעבד מזון
הוראות הכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
במעבד המזון מעבדים יחדיו גמבה, בצל, שום ופטרוזיליה כ-4 פולסים, עד שכל הירקות קצוצים היטב. - מוסיפים בשר, תבלינים, רסק עגבניות ושמן זית וקוצצים הכל יחדיו שוב כ-10 פולסים עד לתערובת אחידה וקצוצה דק דק דק.
- מסדרים את הטורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ועל כל טורטייה מורחים כ-2 כפות גדושות מהציפוי.
- מורחים את תערובת הבשר היטב לשכבה דקה ואחידה ומשאירים שול דק בלבד.
- אופים בתנור החם במשל 7-9 דקות, עד שהבשר מוכן לחלוטין ושולי הטורטייה שחומים ופריכים.
*הצעת הגשה: סוחטים מעט לימון מעל לפיצה ונהנים!