פשטידת כרישה וגבינות קלאסית שתמיד משתלבת נהדר בשולחן אירוח חלבי. מאוד מתאימה לשבועות אבל לא רק. מתכון מעולה!
מתכון לפשטידת כרישה
זמן הכנה: 15 דק' | זמן אפייה: 30 דק' | סה"כ: 45 דק'
מצרכים:
- 2 כרישה גדולות (רצוי מהחלק הלבן)
- 2 בצלים בינוניים
- 3 כפות שמן
- 1 גביע גבינת שמנת
- 1 גביע גבינת קוטג'
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 2 כפות קמח תופח
- 2 כפות פירורי לחם
- 4 ביצים גדולות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4כפית פלפל שחור
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת לקישוט
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 ס"מ.
- חוצים את הכרישות, חותכים לחתיכות קטנות, שוטפים היטב במים ומסננים. את הבצל פורסים לרצועות דקות.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים כרישה ובצל עד שהם מתרככים.
- מעבירים לקערה ומניחים להתקרר מעט.
- מוסיפים גבינות, קמח, פירורי לחם וביצים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מעבירים לתבנית האפייה, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ואופים כחצי שעה, עד שהפשטידה זהובה.
- מוציאים ומגישים חם או קר.
בתאבון!