מתכון ללזניה פטריות מנצחת עם שילוב גבינות נהדר שהופך אותה למנה מדויקת, לא כבדה מידי, עשירה בטעמים. אם אתם מחפשים מנה לאירוח חלבי או לארוחת ערב משפחתית – לכו על הלזניה הזאת!
מתכון ללזניה פטריות וגבינה
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 50 דק' | סה"כ: שעה ורבע
מצרכים:
- 800 גרם פטריות קצוצות, מכל סוג שאוהבים
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים דק
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ביצים
- 1 גביע קוטג' 9%
- 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- 1/2 כפית תערובת תבלינים איטלקית
- 400 גרם רוטב עגבניות או פסאטה
- 1 חבילת דפי לזניה (500 גרם)
לציפוי:
- 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
הוראות הכנה:
- מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל במשך 3 דקות.
- מוסיפים שום ופטריות, מכסים ומטגנים כ – 10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מצטמקות מעט.
- מצננים מעט ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לפטריות גבינות, ביצים ותבלינים ומערבבים היטב.
להרכבת המנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בגודל 20X30 ס"מ.
- מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית.
- מניחים מעל שכבת דפי לזניה.
- מורחים 1/3 מתערובת הגבינה והפטריות על דפי הלזניה.
- יוצקים מעל 1/3 מרוטב העגבניות.
- חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של רוטב עגבניות.
- מכסים את הלזניה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
- מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה מגוררת ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ושחומה.
- מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים ומגישים.
בתאבון!
עוד גרסאות להכנת לזניה:
- לזניה קלאסית – בשרית או חלבית
- לזניה חצילים ובשר – עסיסית ומושלמת
- לזניה תרד וגבינה – לאוהבי החיים הטובים