FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לזניה פטריות וגבינות • השילוב המושלם

מתכון ללזניה פטריות מנצחת עם שילוב גבינות נהדר שהופך אותה למנה מדויקת, לא כבדה מידי, עשירה בטעמים. אם אתם מחפשים מנה לאירוח חלבי או לארוחת ערב משפחתית – לכו על הלזניה הזאת!

מתכון ללזניה פטריות וגבינה

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 50 דק' | סה"כ: שעה ורבע

מצרכים:

  • 800 גרם פטריות קצוצות, מכל סוג שאוהבים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים
  • 1 גביע קוטג' 9%
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל
  • 1/2 כפית תערובת תבלינים איטלקית
  • 400 גרם רוטב עגבניות או פסאטה
  • 1 חבילת דפי לזניה (500 גרם)

לציפוי:

  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את הבצל במשך 3 דקות.
  2. מוסיפים שום ופטריות, מכסים ומטגנים כ – 10 דקות, עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מצטמקות מעט.
  3. מצננים מעט ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לפטריות גבינות, ביצים ותבלינים ומערבבים היטב.

להרכבת המנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בגודל 20X30 ס"מ.
  2. מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית.
  3. מניחים מעל שכבת דפי לזניה.
  4. מורחים 1/3 מתערובת הגבינה והפטריות על דפי הלזניה.
  5. יוצקים מעל 1/3 מרוטב העגבניות.
  6. חוזרים שוב על הפעולה ומסיימים בשכבה של רוטב עגבניות.
  7. מכסים את הלזניה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ואופים במשך 35 דקות.
  8. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל גבינה מגוררת ואופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהגבינה נמסה ושחומה.
  9. מוציאים מהתנור, מקררים מעט, חותכים ומגישים.
    בתאבון!

עוד גרסאות להכנת לזניה:

דילוג לתוכן