מלית אגוזים פריכה בשילוב סירופ מייפל וניל על בסיס של בצק פריך נימוח, הקינוח הזה ידהים את כל האורחים, בוודאות!
זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה
מצרכים:
(8-9 טארטים)
לבצק פריך:
- 250 גרם קמח
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1/3 כוס סוכר
למלית:
- 150 גרם דבש
- 150 גרם סירופ מייפל
- כפית תמצית וניל
- 80 גרם חמאה
- 150 גרם שקדים טבעיים
- 150 גרם אגוזי מקדמיה
- 150 גרם אגוזי פקאן
- 1/2 כפית קינמון
- עוד סירופ מייפל לזיגוג
הוראות הכנה:
להכנת הבצק:
- מערבבים קמח וחמאה בקערה, עד לקבלת מרקם חולי.
- טורפים את הביצה עם הסוכר ומוסיפים לתערובת הקמח. לשים מעט, רק עד לקבלת בצק אחיד.
- עוטפים בניילון ומעבירים לשעה לקירור במקרר.
להכנת המילוי:
- ממיסים בסיר דבש עם חמאה ותמצית וניל, על אש בינונית.
- מוסיפים את המייפל ואת כל האגוזים ומערבבים.
- מוסיפים קינמון ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
להרכבת המנה:
- מחממים תנור ל 180 ומשמנים בחמאה 8-9 שקעים של תבנית מאפינס (אפשר לרפד במנז'טים).
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים מהבצק עיגולים קצת יותר גדולים מהתבנית.
- מעבירים את הבצק לתבניות, מהדקים לתחתית ולדפנות ומכניסים למקפיא ל – 10 דקות.
- מוצאים מהמקפיא, שופכים פנימה את המילוי ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה.
- מוציאים מהתנור וישר מזלפים על כל טארטלט כחצי כפית מייפל, מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
בתאבון!