FoodisGood

טארטלט אגוזים במייפל וניל שידהים את האורחים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email
מלית אגוזים פריכה בשילוב סירופ מייפל וניל על בסיס של בצק פריך נימוח, הקינוח הזה ידהים את כל האורחים, בוודאות!

זמן הכנה: 20 דק' | זמן בישול: 40 דק' | סה"כ: שעה

מצרכים:

(8-9 טארטים)

לבצק פריך:

  • 250 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס סוכר

למלית:

  •  150 גרם דבש
  • 150 גרם סירופ מייפל
  • כפית תמצית וניל
  • 80 גרם חמאה
  • 150 גרם שקדים טבעיים
  • 150 גרם אגוזי מקדמיה
  • 150 גרם אגוזי פקאן
  • 1/2 כפית קינמון
  • עוד סירופ מייפל לזיגוג

הוראות הכנה:

להכנת הבצק:

  1. מערבבים קמח וחמאה בקערה, עד לקבלת מרקם חולי.
  2. טורפים את הביצה עם הסוכר ומוסיפים לתערובת הקמח. לשים מעט, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון ומעבירים לשעה לקירור במקרר.

להכנת המילוי:

  1. ממיסים בסיר דבש עם חמאה ותמצית וניל, על אש בינונית.
  2. מוסיפים את המייפל ואת כל האגוזים ומערבבים.
  3. מוסיפים קינמון ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.

להרכבת המנה:

  1. מחממים תנור ל 180 ומשמנים בחמאה 8-9 שקעים של תבנית מאפינס (אפשר לרפד במנז'טים).
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח וקורצים מהבצק עיגולים קצת יותר גדולים מהתבנית.
  3. מעבירים את הבצק לתבניות, מהדקים לתחתית ולדפנות ומכניסים למקפיא ל – 10 דקות.
  4. מוצאים מהמקפיא, שופכים פנימה את המילוי ואופים במשך 20 דקות, עד להזהבה.
  5. מוציאים מהתנור וישר מזלפים על כל טארטלט כחצי כפית מייפל, מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.
    בתאבון!

עוד קינוחים מומלצים עם אגוזים:

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב email