FoodisGood

פפנאש • סופגניות גבינה מושלמות מהמטבח הרומני

פפנאש הן סופגניות רומניות מסורתיות עם בצק גבינה ומעל שמנת חמוצה וריבה, מה שהופך את הפפנאש לסופגנייה פשוט מושלמת!

מתכון לפפנאש

זמן הכנה: 30 דקות | זמן בישול: 30 דקות | סה"כ: 60 דקות 

מצרכים:

  • 500 גרם גבינה לבנה או גבינת טוב טעם
  • 2 ביצים
  • 3 טיפות תמצית רום
  • 75 גרם + 1 כף סוכר
  • 1 שקיות סוכר וניל
  • 240 גרם קמח לבן
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • שמן לטיגון הסופגניות

לציפוי:

  • 1 גביע שמנת חמוצה או 200 גרם קרם פרש
  • ריבת אוכמניות או כל ריבה אחרת שאתם אוהבים.

הוראות הכנה:

  1. מסננים את הגבינה מנוזלים במסננת (או שופכים בזהירות מים מיותרים לכיור).
  2. מכניסים לקערה גבינה, ביצים, תמצית רום, סוכר וסוכר וניל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת דביקה (היא לא צריכה להיות חלקה).
  3. מנפים לתוך התערובת קמח וסודה לשתייה ומערבבים עד לקבלת בצק דביק.
  4. מקמחים את משטח העבודה ואת הידיים בקמח, מעבירים את הבצק למשטח, לשים קלות ויוצרים ממנו כדור.
  5. הבצק עדיין צריך להיות דביק, אך כזה שניתן לעבוד איתו. במידת הצורך מוסיפים מעט קמח. הבצק צריך להישאר דביק אך נוח לעבודה.
  6. מחלקים את הבצק ל – 9 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לגליל ומהדקים את הקצוות כך שנוצר עיגול עם חור באמצע.
  7. את הגליל האחרון חותכים ל – 8 עיגולים כדי להכין את החלק העליון של הסופגנייה.
  8. מחממים שמן בסיר עמוק, בגובה של כ – 8 ס"מ לטמפרטורה של כ – 180 מעלות.
  9. אפשר לבדוק שהשמן חם על ידי הכנסת כף עץ לתוך השמן. אם יש בועות קטנות סביב לכף, השמן מוכן ואפשר להתחיל לטגן את הסופגניות.
  10. מטגנים שתיים – שלוש סופגניות בכל פעם, בהתאם לגודל הסיר ולא בצפיפות. מנמיכים את החום לבינוני-נמוך והופכים את הסופגניות עם כף מחוררת מידי פעם.
  11. מטגנים כל קבוצת סופגניות 5 עד 7 דקות, עד שהן מקבלות צבע חום זהוב.
    הכדורים הקטנים יצטרכו בערך 3-4 דקות לטיגון.
  12. מניחים את הספוגניות על צלחת מרופדות בנייר סופג וסופגים מהן שמן עודף.
  13. מניחים כל סופגנייה על צלחת הגשה קטנה, שופכים מעל שמנת חמוצה וריבה.
  14. מניחים את ה"כיסוי" מעל ושופכים גם עליהם שמנת וריבה שאוהבים, ומגישים.
    בתאבון!

עוד מתכונים מיוחדים לחנוכה

תפריט השראה לאירוח בחנוכה (חלבי)

מארחים בחנוכה וצריכים רעיונות והשראה לתפריט? הכנו לכם תפריט מסודר הכולל סלטים, מאפים, מנות מרכז שולחן, סופגניות קלאסיות ומיוחדות, לביבות ממגוון סוגים ועוד מגוון מתכונים לאירוח חלבי בחג החנוכה!

סלט אטריות סובה ברוטב דבש וסויה

מתכון לסלט אטריות סובה. הסובה הן אטריות יפניות מיוחדות ובסלט הזה הן מוגשות עם ירקות חתוכים ובתיבול חמוץ מתוק. התיבול המיוחד מבטיח תוצאה טעימה לארוחה קלילה שמתאימה לכל שעות היום.

8 שיטות להתפחת בצק שמרים בחורף הקר

אמנם החורף הקר מבקר אותנו לתקופה ממש קצרה, אבל גם בתקופה הקצרה הזאת אנחנו רוצים להתפיח בצק שמרים טוב. אז איך להתפיח בצק בחורף? ענינו על השאלה הזאת בעזרת 8 טיפים שימושיים במיוחד להתפחת בצק בקור – כדי שתוכלו להכין לחם, עוגות או עוגיות בזריזות.

מתכון: סלט אוליבייה קלאסי נהדר

סלט אוליביה הוא עשיר עם המון מרכיבים: תפוחי אדמה, אפונה, ביצים, מיונז, חרדל, שמיר ועוד.. סלט מלא בטעמים וצבעים. אפשר וכדאי לשדרג את הסלט עם נקניק מורטדלה.

דילוג לתוכן