FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סרניק • עוגת גבינה פולנית מפורסמת 🤩

סרניק היא סוג של עוגת גבינה פולנית מסורתית. העוגה מפורסמת בעולם בזכות טעמה המתקתק והמרקם המיוחד שלה. גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים תתן את התוצאה הטובה ביותר. העוגה הזו הכי טעימה אם נותנים לה להתקרר היטב, אז הכינו אותה יום לפני ההגשה ושמרו סגורה במקרר.

זמן עבודה: 25 דקות | תבנית קפיצית בקוטר 23 ס"מ

📌 אל תפספסו – מתכוני עוגת גבינה מומלצים במיוחד!

מצרכים:

לבסיס ביסקוויטים:

  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם פתי-בר

לתערובת הגבינה:

  • 700 גרם גבינת שמנת (בטמפרטורת החדר)
  • 6 חלמונים
  • 2 חלבונים
  • 4 כפות סוכר
  • 60 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • חופן צימוקים סגולים

הוראות הכנה:

  1. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה עד שכל הפירורים לחים.
  3. מרפדים תבנית בנייר כסף ומהדקים לתחתית ולדפנות את הביסקוויטים.
  4. בקערה גדולה מקציפים חלמונים וסוכר עד לצבע בהיר ומרקם קרמי סמיך. מוסיפים חמאה, גבינה ותמצית ווניל.
  5. מקציפים את החלבונים עם וו מטרפה כ-4 דקות ואז מקפלים אותם לתוך התערובת. מוסיפים צימוקים ומערבבים רגע אחד.
  6. יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים ואופים במשך שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה יציבה והחלק העליון שחום.
  7. כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור, משאירים את דלת התנור פתוחה מעט ונותנים לעוגה להתקרר בתנור במשך שעה וחצי, זה מונע מהעוגה לצנוח ולהיסדק כשהיא מתקררת. (העוגה תנצח מעט ולפעמים כן תיסדק, זה בסדר).
  8. לאחר שהעוגה מתקררת אפשר להוציא אותה מהתבנית.

עוד עוגות גבינה מפורסמות:

דילוג לתוכן