FoodisGood

tabouli-quinoa-salads
לילה טוב: 7 המלצות לארוחת ערב שמקדמת שינה + מתכונים
avocado-salad-boiled-eggs
6 מזונות מומלצים לחיזוק השיער ומניעת נשירה + מתכונים
vegan-chocolate-balls
5 מתכונים מזינים, קלים ומעניינים לשבוע חדש
bean-soup-recipe
5 מרקים כפריים לחמם את הגוף ואת הלב
popular-easy-recipes
35 מתכונים קלים ומומלצים (הכי פופולריים ⭐)
10 minutes dinners
15 ארוחות ערב עד 10 דקות עבודה 🍽️
BLUEBERRY OATMEAL MUFFINS
ארוחת בוקר בריאה וטעימה ב-10 דקות • מתכונים מהירים ⏰
Simple-chocolate-chip-cookies-2
11 עוגיות קלות להכנה (עד 10 דקות עבודה)
french-ratatouille-recipe
ארוחת שבת גורמה • 10 מתכונים שעושים את ההבדל
arancini-recipe
ארוחת שבת בסגנון איטלקי (המתכונים הכי שווים 🤩)
beginners-baking-recipes
14 מתכוני אפייה מתוקים הכי קלים למתחילים
uzbek-bread
16 לחמים ביתיים להוסיף לרפרטואר האפייה שלכם
beniza
בניצה - מאפה פילו וגבינה בלקני
health-bread
לחם בריאות • 5 מתכונים ביתיים וקלים

11 טיפים שימושיים שיעזרו לכם להתחיל דיאטה (ולשמור עליה)

הקיץ כבר התחיל וכולנו מרגישים את הרצון הזה להתחיל דיאטה – בין אם במטרה לרדת במשקל ובין אם במטרה לנקות קצת את הגוף. מלבד העובדה שניהול אורח חיים בריא משפיע על המשקל, אכילה בריאה גם חשובה להרגשה כללית טובה יותר ואנרגיה, מקטינה את הסיכון למחלות ומשפרת את מצב הרוח.
אבל למרות כל היתרונות, חייבם להודות – להתחיל דיאטה (ולשמור עליה לאורך זמן) זה קשה.

הטיפים הבאים יעזרו לכם להתחיל דיאטה בריאה ולהצליח לשמור עליה לאורך זמן:

1. התחילו עם ציפיות ריאליות.
ירידה במשקל זה תהליך שלוקח זמן. הגדירו לעצמכם מטרה מציאותית לקצב הירידה ולאופי הדיאטה. הישגים קטנים בדרך הם הכרחיים לשמירה על המורל, כך שתוכלו להתחיל את הדיאטה בלי לחץ ולשמור עליה לאורך זמן.

2. מצאו את מה שבאמת מניע אתכם.
אם אתם מרגישים שאתם קצת נשברים, נסו להתאמץ ולזכור למה מלכתחילה התחלתם את הדיאטה – מסיבות בריאותיות, אסתטיות או מסיבות אחרות. הכי כדאי: לכתוב רשימה של הסיבות הללו ולתלות על המקרר, כך תוודאו שלא תשכחו את המניע בשגרה היום-יומית.

3. הוציאו מהבית מזונות שאינם בריאים.
זה באמת קשה לאכול בריא כשמוקפים במזונות בהם אנחנו חושקים. עוגות, מאפים וחטיפים – לכל אחד יש את החולשה שלו. אם אין אפשרות להוציא את המזונות הללו מהבית לגמרי – שמרו אותם במקום שאינו נראה לעין (במקום על השיש במטבח) ובכך תוודאו שהם לא יקיפו אתכם בכל שעה ביום.

קראו גם:

4. ותרו על גישת "הכל או כלום".
מחסום מרכזי להצלחה בדיאטה ושמירה על אורח חיים בריא הוא חשיבה בסגנון "שחור או לבן". גם אם מעדתם – זה לא נורא! חשיבה בסגנון הכל או כלום תקשה עליכם לחזור למוטב ובכך תתפתו "לשבור" את הדיאטה לאחר מעידה אחת קטנה. במקום לחשוב שהדיאטה נהרסה, נסו לשים את העבר מאחוריכם ולאזן את המעידה עם מזונות בריאים.

5. תתחילו להסתובב עם חטיפי בריאות.
דבקות במטרה יכולה להיות מאוד קשה כשאתם מחוץ לבית לזמן ממושך. למרבה הצער, כשהרעב תוקף, אנחנו עלולים לבחור במזון הראשון שנמצא מולנו ולרוב מזון זה יהיה לא בריא. אם אתם יודעים שתהיו מחוץ לבית לזמן ממושך – קחו אתכם חטיפים בריאים שישאירו אתכם במסלול. שקדים, אגוזי מלך, פירות וחטיפי אנרגיה הם דוגמאות לחטיפים בריאים שישמרו עליכם שבעים לאורך זמן.

6. פעילות גופנית עוזרת לבחירות בריאות.
אפילו 10 דקות של פעילות גופנית יעזרו לכם! לפעילות גופנית מטרות רבות, לאו דווקא בשרפת קלוריות. הידעתם? פעילות גופנית, אפילו קצרה, מרימה את מצב הרוח ותורמת לכוח הרצון שלכם. כך למשל, מי שעשה פעילות גופנית לפני שעת ארוחת הערב – סיכוייו לבחור במזון בריא גדלים פי כמה.

צפו: כך תכינו קינואה אוורירית (+מתכון לסלט מעולה)

7. תתכוננו לפני יציאה למסעדה.
בחרתם בדיאטה ובאורח חיים בריא, זה לא אומר שלא תצאו למסעדות יותר. כל מה שצריך לעשות כדי לצלוח את היציאה בשלום הוא פשוט להתכונן מראש. חקרו את תפריט המסעדה לפני שאתם מגיעים ומצאו אילו מנות יכולות להתאים לתזונה שלכם. במקום להיות המומים מהתפריט – פשוט התכוננו אליו מראש! אתם תופתעו כמה מנות בריאות תמצאו שיתאימו לכם בול.

8. בחרו באכילה מודעת – ותרגלו את זה.
אכילה מודעת היא אחד ההרגלים החשובים ביותר בשמירה על דיאטה. קחו את הזמן ותיהנו מהארוחות שלכם. שימו לב למרכיבים על הצלחת והעריכו את זמן הארוחה. הקשיבו לגוף שלכם כשהוא מאותת שהוא שבע. אכילה מודעת תעזור לכם להמשיך לאורך זמן ואף תפחית אכילה מוגזמת.

9. אל תשכחו לעקוב אחר ההתקדמות.
כדי לשמור על תזונה בריאה לאורך זמן – אנחנו צריכים מוטיבציה. מדידת ההתקדמות תספק לכם מוטיבציה גבוהה ותעזור להישאר על המסלול. מצאו אפליקציות מעקב משקל ותפריט וקחו 5 דקות בערב להזין את הארוחות והפעילויות שעשיתם היום. את המשקל לא צריך לבדוק בכל יום, פעם אחת בשבוע תעשה את העבודה.

10. פתחו את הבוקר עם ארוחה עשירה בחלבון.
אם ארוחת הבוקר מאוזנת ומכילה חלבון – סביר יותר שהגוף ישמור על רמות סוכר מאוזנות בדם ולא ירגיש רעב מוגבר. במחקר אחד, אנשים שצרכו לפחות 30 גרם חלבון בארוחת הבוקר הרגישו שבעים יותר ואכלו פחות קלוריות בארוחת הצהריים מאשר אנשים שאכלו ארוחת בוקר דלה בחלבון. מאכלים שמכילים הרבה חלבון ומתאימים לארוחת הבוקר תמצאו כאן >> רשימת מקורות חלבון מן הצומח

11. זכרו – שינוי הרגלים לקוח זמן.
אם זה לוקח יותר זמן ממה שציפיתם – אל תתייאשו! ההסתגלות לאורח חיים חדש לוקחת זמן. חוקרים מצאו כי הסתגלות לוקחת בערך 66 ימים בממוצע. זכרו – בסופו של דבר, אכילה בריאה ופעילות גופנית יהפכו להרגל שקל לבצע באופן קבוע. חשוב למצוא מזונות ופעילות גופנית שממנה אתם נהנים.

רוצים לדעת עוד על עולם הבריאות והדיאטה? במקרו במדור בריאות באתר ותיהנו ממגוון טיפים, כתבות ומתכונים שימושיים במיוחד >> קליק למעבר למדור בריאות

🔥הכי פופולרי עכשיו!
דילוג לתוכן