FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מקלות שום ופסטו מ-4 מצרכים בלבד

מאפים פריכים שמתאימים כמנה ראשונה מפתיעה ואפילו לארוחת ערב לצד סלט וגבינות. מכינים ממש בקלות ונהנים. ניתן לשדרג עם גבינת פרמז'ן מגוררת.

מתכון למקלות בצק עלים עם שום ופסטו

זמן עבודה: 5 דקות | זמן אפייה: 30 דקות

מצרכים:

  • 1/2 קילו בצק עלים קפוא, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 3 שיני שום כתושות
  • 3 כפות ממרח פסטו (למתכון לממרח פסטו ביתי)
  • ניתן להוסיף לשדרוג: 4 כפות גבינה מגוררת (עדיף פרמז'ן), קצת פרג, שומשום או קצח.

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלוץ. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים את החמאה המומסת עם השום והפסטו.
    פורסים את הבצק על השיש ומרדדים אותו מעט עם מערוך.
  3. מורחים את הבצק בתערובת הפסטו שום ומשאירים שוליים של כ-1 ס"מ.
  4. חוצים את הבצק לאורכו כך שיווצרו 2 חצאים שווים.
  5. מתחילים מהחלק הצר של הבצק וחותכים רצועות צרות בעובי 2 אצבעות.
  6. אוחזים רצועה ב-2 ידיים ומותחים קלות ואז מניחים את החלק העליון ומגלגלים לצורת ספירלה.
  7. מניחים על התבנית וממשיכים להכין רצועות מגולגלות משאר הבצק.
  8. אופים במשך כחצי שעה, עד להזהבה יפה.

עוד מתכוני בצק עלים זריזים:

  1. עוגיות קרמשניט חגיגיות מ-5 מצרכים בלבד
  2. מתכון: משה בתיבה זריז מבצק עלים (3 מצרכים בלבד)
  3. שושנת תפוחים • מאפה תפוחים בבצק עלים
דילוג לתוכן