FoodisGood

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תפוחי אדמה ברוטב אדום • תוספת זריזה לצהריים

התוספת הנהדרת הזאת שמכינים בקלות משדרגת מיד את ארוחת הצהריים! תפוחי האדמה מתבשלים מעט ברוטב האדום וסופגים את העסיסיות שלו. מומלץ מאוד להגיש על אורז לבן.

מצרכים:

  • בצל קצוץ
  • 6 תפוח אדמה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כורכום
  • רסק עגבניות חבילה קטנה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס מים רותחים

הוראות הכנה:

  1. את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לקוביות, מבשלים במים חמים עם מלח למשך 15-20 דקות, עד לריכוך.
  2. בסיר בינוני מטגנים בצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים פנימה קוביות עגבנייה, שום ותבלינים ומטגנים יחד כדקה.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים מים חמים ואת קוביות תפוחי האדמה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחמש דקות לצמצום הנוזלים, תפוחי האדמה כבר רכים ואנחנו לא רוצים לרכך אותם יותר.
  5. בסיום הבישול זורקים פנימה איזה ירק שאוהבים (פטרוזיליה / כוסברה / שמיר) ומגישים חם.

עוד מתכוני תפוחי אדמה נהדרים לצהריים:

  1. תפוחי אדמה בתנור
  2. הום פרייז פרווה
  3. פשטידת תפוחי אדמה במחבת
דילוג לתוכן