התוספת הנהדרת הזאת שמכינים בקלות משדרגת מיד את ארוחת הצהריים! תפוחי האדמה מתבשלים מעט ברוטב האדום וסופגים את העסיסיות שלו. מומלץ מאוד להגיש על אורז לבן.
מצרכים:
- בצל קצוץ
- 6 תפוח אדמה
- כף פפריקה אדומה מתוקה
- עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- רסק עגבניות חבילה קטנה
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס מים רותחים
הוראות הכנה:
- את תפוחי האדמה קולפים וחותכים לקוביות, מבשלים במים חמים עם מלח למשך 15-20 דקות, עד לריכוך.
- בסיר בינוני מטגנים בצל עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים פנימה קוביות עגבנייה, שום ותבלינים ומטגנים יחד כדקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים מים חמים ואת קוביות תפוחי האדמה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחמש דקות לצמצום הנוזלים, תפוחי האדמה כבר רכים ואנחנו לא רוצים לרכך אותם יותר.
- בסיום הבישול זורקים פנימה איזה ירק שאוהבים (פטרוזיליה / כוסברה / שמיר) ומגישים חם.